Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 17-geheimen: zo helpt je iPhone je om gezond te blijven

Je iPhone helpt je op allerlei manieren om gezond van lijf en leden te blijven – of te worden. Ken je deze geheimen al?
iPhone te dichtbij schermafstand
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
5 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Wat is nu het geheim van een gezond leven? Wisten we het maar. Je iPhone heeft in ieder geval geheime functies die je helpen om gezond te blijven. Lees ook onze artikelen over trucjes voor tijdmanagementgeheimen van het vergrendelscherm en fijne functies voor je foto’s.

ftr_SOS_148
1

Vergeet je medicijnen echt niet

In de app Gezondheid kun je al een tijdje een medicijnwekker zetten, zodat je eraan­­­ herinnerd wordt om je pillen, vitamines en supplementen op gezette tijden in te nemen. Doe je dat niet binnen een halfuur, dan kun je sinds iOS 17 een vervolgherinnering­­ ontvangen. Voor echt belangrijke medicatie­­­ stel je een kritieke melding in, waarbij­­­ je iPhone­­­ ook geluid maakt. Beide opties­­­ vind je via ‘Gegevens>Medicijnen>Opties’­­ (deze laatste staat helemaal onderin).

Instructiefoto: Bescherm je ogen
2

Bescherm je ogen

Zit je vaak als een croissant op de bank, ver voorovergebogen over je telefoon? Het is helemaal niet zo goed om met je neus zo dicht op het scherm te zitten, je krijgt geheid last van je ogen.

Daarom is er de functie Schermafstand. Die waarschuwt je als je minutenlang vanaf minder dan dertig centimeter afstand naar je iPhone tuurt. Je kunt pas weer verder als je de iPhone op een armlengte afstand houdt – recht dan ook meteen maar je rug. Activeer de functie via ‘Instellingen>Schermtijd>Schermafstand’.

3

Herken angst en depressie

In de Gezondheid-app kun je nu gemakkelijk checken of je wellicht te maken hebt met angst of depressie. Dit ontdek je aan de hand van twee vragenlijsten die ook in de gezondheidszorg worden toegepast. Doe de tests wanneer het jou uitkomt en ontdek je risiconiveau.­­­ Je kunt zelfs een pdf-bestand aanmaken­­­ om te delen met je dokter. Je vindt de vragenlijsten ‘Risico op angststoornis/depressie’ via ‘Gegevens>Geestelijk­­­­ welzijn’.

Check in iOS 17
4

Check-in

Nu hoef je nooit meer naar vrienden en familie te appen dat je veilig thuis bent gekomen. Bij vertrek verstuur je via Berichten een Check-in, en geef je je bestemming aan. Arriveer je daar op tijd, dan ontvangt de ander automatisch een berichtje. Heb je vertraging, dan vraagt je iPhone eerst nog of het goed met je gaat. Reageer je niet, dan krijgt de ander een melding met relevante informatie, bijvoorbeeld je afgelegde route.

Een Check-in start je via de app Berichten: tik op het plusje om de lijst met apps te openen en zoek naar Check-in. Volg daarna de instructies­­­­ op het scherm, bijvoorbeeld om je bestemming of vervoerstype te wijzigen.

iOS 17 foto iMessage
5

Verander de volgorde van iMessage-apps

Heb je in de vorige tip de lijst met iMessage-apps geopend? Je kunt de volgorde van de apps eenvoudig aanpassen. Houd een app even vast en sleep hem naar de gewenste plek. Dat kan ook over de randen van de pagina heen, naar boven en naar beneden.