Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.2: ontdek de beste nieuwe functies van deze iPhone-update!

Met iOS 17.2 brengt Apple veel vernieuwingen naar de iPhone. Zorg dat je toestel up-to-date is en verken de nieuwste iPhone-functies! 
iOS 17.2 Academy
Icon voor iOS 17
iOS 17
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Apple heeft de laatste grote iOS-update van het jaar uitgebracht: iOS 17.2. Met een compleet nieuwe app – Dagboek – en allerlei andere vernieuwingen. Wat er zoal nieuw is voor je iPhone? In dit artikel zetten we de leukste toevoegingen voor je op een rij!

Ontdek de vernieuwingen in iOS 17.2

rengeboogtekst
1

Regenboogteksten in je contactposter 🌈

Wanneer je in iOS 17 wordt gebeld, zie je een digitaal visitekaartje dat de beller zelf heeft ontworpen – en zij zien die van jou. Apple noemt dit ook wel een ‘Contactposter’. Vanaf iOS 17.2 kun je je naam daarin nog meer laten opvallen, want er is nu ook een regenboogkleur.

 • Open de Contacten-app
 • Ga naar ‘Contacten>Mijn kaart>Wijzig>Wijzig>Pas aan>Poster’.
 • Tik nu op je naam.

Er verschijnt een menu voor het lettertype en de kleur van je naam. Helemaal voorin staat een groen-geel-oranje bolletje. Selecteer dit en je naam begint te stralen!

iOs 17.2 memoji
2

Doe meer met je memoji

Je iPhone krijgt ieder jaar nieuwe emoji’s, maar de memoji’s houden niet zo van vernieuwing. Met iOS 17.2 maken ze een uitzondering, want er zijn nu meer opties om de poppetjes aan te passen.

 • Open een willekeurige chat in Berichten.
 • Tik op de plus en daarna op ‘Meer’.
 • Kies nu ‘Memoji’: maak een nieuwe ­memoji aan met de plus, of tik bij een van je oude memoji’s op de drie puntjes en ‘Wijzig’.
 • Swipe vervolgens naar het allerlaatste onderdeel, oftewel ‘Lichaam’.

De naam zegt het al, maar hier bepaal je voortaan het fysiek van je memoji’s. Het gaat om de taille, borst, schouders en armen.

Ruimtelijke video activeren
3

Al helemaal klaar voor ruimtelijke video

In iOS 17.2 is het mogelijk om ruimtelijke video vast te leggen met de iPhone 15 Pro (Max). Deze video’s kun je in de toekomst in 3D bekijken op de Apple Vision Pro. Oftewel: hoe vroeger je deze functie gaat gebruiken, hoe meer je straks te kijken hebt in Apple’s virtuele realiteit. Je zet de functie als volgt aan:

 • Tik op ‘Instellingen>Camera>Bestandsstructuren’. S
 • Schakel hier ‘Ruimtelijke video voor Apple Vision Pro’ in.

Je krijg vervolgens in de videostand van de Camera-app een nieuw knopje te zien in de vorm van de Apple Vision Pro: tik hierop om ruimtelijk te filmen.

Stickers toevoegen
4

Sneller stickers sturen

Een sticker zegt soms meer dan duizend woorden. Ook in de Berichten-app, waar je met een sticker snel op een bericht kunt reageren. Met iOS 17.2 kan dit nog sneller: voorheen moest je het toetsenbord openen en je gekozen sticker naar het betreffende bericht slepen, nu is het een kwestie van het bericht vasthouden, op ‘Sticker toevoegen’ tikken en een plaatje uitzoeken.

iOS 17 vertaalknop
5

Vertaalknop op de iPhone 15 Pro (Max)

De actieknop van de iPhone 15 Pro (Max) krijgt er met iOS 17.2 weer een nieuwe functie bij. Je kunt hem nu namelijk instellen als vertaalknop in ‘Instellingen>Actieknop’. Stel je talen in in de ingebouwde Vertalen-app – dus wat je spreekt en wat je wilt horen – en je kunt aan de slag.

Houd de actieknop ingedrukt, en spreek in wat je wilt vertalen. Je iPhone laat vervolgens binnen een paar seconden de vertaalde zin horen. Handig voor op vakantie!

Instructiefoto: Nieuwe widgets
6

Nieuwe widgets

Je kunt nooit genoeg widgets hebben om het scherm van je iPhone mee op te vrolijken, toch? Er zijn nieuwe widgets voor de apps Weer en Klok in iOS 17.2. De nieuwe Weer-opties omvatten een dagelijkse weersvoorspelling en zonsopgang en -ondergang, terwijl de Klok-app nu een digitale klokwidget biedt voor wie geen fan is van wijzers. Je stelt ze in door je thuisscherm even ingedrukt te houden en op ‘+’ te tikken.

Feestdagenagenda
7

Buitenlandse feestdagen

Lang kon je feestdagen van een ander land toevoegen aan je iCloud-agenda door op de Mac de juiste link van een agenda-abonnement te importeren – en dat was best een gedoe. Gelukkig gaat dat nu gemakkelijker, en kan het ook gewoon op de iPhone.

 • Open de Agenda-app op je iPhone.
 • Kies ‘Agenda’s>Nieuwe agenda>Voeg feestdagenagenda toe’.
 • Hier selecteer je dan je land naar keuze.

Op de Mac doe je dit in de Agenda-app onder ‘Archief>Nieuwe feestdagenagenda’.

iOS 17.2 nieuwe app
8

Last but not least: Dagboek

Vrijwel ieder jaar brengt Apple een compleet nieuwe app uit, en dit jaar is dat Dagboek. Hierin houd je de kleine en grote gebeurtenissen in je leven bij. Je iPhone geeft suggesties voor onderwerpen, zodat je niet hoeft te zoeken naar inspiratie.

Ga jij ook een Dagboek bijhouden? Zoek na het updaten naar het bovenstaande icoontje en ga van start! Niet alleen met teksten, maar ook met oto’s, muziek, audio-opnames en meer multimedia.