Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Gebruik je iPhone als smart display

Met Stand-by in iOS 17 maak je van je iPhone een handig bureau-accessoire.
ftr_WWCD23_150
Icon voor iOS
iOS
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Een iPhone die aan de lader hangt, is maar een schim van zichzelf: jezelf in onhandige hoeken draaien zodat je je iPhone kunt ­­gebruiken die in de muur geprikt zit, is verre van de beste gebruikerservaring. Apple heeft dat kennelijk ook door, en komt daarom in iOS 17 met Stand-by. Met deze nieuwe modus verandert je iPhone in een smart display als je hem aan de oplader hebt hangen (en horizontaal neerzet). Zo zie je in een oogopslag de klok, een diashow van je foto’s, of twee widgets naar keuze.

Door een ­­subtiele tik op de iPhone te geven, of door het scherm aan te raken, zie je twintig seconden je gekozen­­­ beeld. En heb je een iPhone met always-on­­­ display, zoals de iPhone 14 Pro, dan zie je Stand-by zelfs constant. In deze workshop laten we je zien hoe je Stand-by inschakelt en helemaal op je voorkeuren aanpast. 

Instructiefoto: Instellen
1

Instellen

Je zet Stand-by aan via ‘Instellingen>Stand-by’. Wanneer je vervolgens je iPhone horizontaal plaatst tijdens het opladen en hem in de slaapstand zet, word je begroet door een welkomstscherm. Tik op ‘Ga door’.

Instructiefoto: Widgets
2

Widgets

In het eerste scherm van Stand-by – je wisselt door naar links of rechts te swipen – vind je de Widgets-weergave. Swipe verticaal door de widgets heen, of houd een widget langer ingedrukt voor meer opties.

Instructiefoto: Stapel
3

Stapel

In de opties kies je welke widgets er in je stapel staan, met ‘+’ voor een nieuwe widget en ‘-‘ om er eentje weg te halen. Ook kies je of je iPhone zelf de widgets mag rouleren (‘Slim draaien’) en of hij voor jou handige widgets automatisch mag voorstellen.

Instructiefoto: Klok
4

Klok

Het meest rechtse paneel is ‘Klok’. Hier heb je allerlei coole stijlen wijzerplaten, net zoals op de Apple Watch. Om de klok wat persoonlijker te maken, houd je er een ingedrukt en tik je op het bolletje rechtsonder om een kleur te selecteren. 

Instructiefoto: Foto's
5

Foto’s

Tussen Widgets en Klok vind je ‘Foto’s’. Deze heeft standaard al een paar slimme albums voor je klaarstaan: ‘Uitgelicht’, ‘Natuur’, ‘Plaatsen’ en ‘Personen’. Je wisselt tussen de albums door verticaal te swipen.

Instructiefoto: Wijzigen
6

Wijzigen

Houd je vinger even op het scherm voor meer opties. Hier kun je met het oogje albums verbergen, en met de plus een specifiek album toevoegen. Ook kies je hier welke persoon of personen de focus krijgen in het album ‘Personen’, via de poppetjes rechtsonder.