Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.5: aan de slag met de beste nieuwe functies

De gloednieuwe iPhone-update is hier – natuurlijk vertellen we je er alles over.
17.5 academy
Icon voor iOS
iOS
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

iOS 17.5 is uit sinds maandag 13 mei 2024, en brengt natuurlijk weer de nodige veranderingen naar je iPhone. Nieuwe wallpapers, beveiliging tegen stalking en een nieuwe manier van apps downloaden: ontdek samen met ons wat er allemaal nieuw is en haal het meeste uit je iPhone.

Reparatie modus
1

Voorbereiden op een reparatie

Stuur je je iPhone op naar Apple voor een reparatie, dan moest je altijd de Zoek mijn-functie deactiveren. Nu kun je via Zoek mijn aangeven dat je iPhone in ‘Repair State’ is. Tik op ‘Verwijder dit apparaat’ en doorloop de stappen. Je iPhone in reparatie is vervolgens herkenbaar aan het groene stethoscoop-icoon. De reparateur moet de modus weer verwijderen, dus doe dit niet zomaar.

Instructiefoto: Nieuwe wallpaper
2

Nieuwe wallpaper

Toe aan een nieuwe achtergrond?

  • Ga naar ‘Instellingen>Achtergrond’.
  • Tik op ‘Voeg nieuwe achtergrond toe’.
  • Zoek onder ‘Pride’ naar de nieuwe neonkleurige wallpapers.
Wijzerplaat
3

Nieuwe wijzerplaat

Heb je ook een Apple Watch? Dan is er meer: een bijpassende Pride-wijzerplaat. Update je horloge naar watchOS 10.5 en je vindt hem op het tabblad Wijzerplaten in de Watch-app, onder het kopje Pride.

Podcasts widget
4

Geef de Podcasts-widget kleur

De widget van Podcasts was altijd net zo paars als het app-icoon zelf. Nu verandert de kleur mee met de show waarnaar je luistert. Voeg de widget toe, speel een paar verschillende Podcasts af en je ziet wat er gebeurt.

Boeken
5

Behaal je leesdoel

In Boeken zie je voortaan direct hoe het gesteld is met je Leesdoel. Hoeveel minuten heb je vandaag al gelezen? En hoeveel heb je er nog te gaan? Een nieuw pictogram bovenin vertelt je alles.

Instructiefoto: Trackingdetectie
6

Trackingdetectie

Reist er een bluetoothtracker met je mee die niet van jou is? En is de eigenaar niet in de buurt? Dan krijg je daarvan een melding, want het zou kunnen dat iemand je probeert te stalken. AirTags verzonden zulke meldingen al langer, maar nu werkt het ook met trackers die niet van Apple zijn.

7

Apps downloaden via websites

Last but not least: de belangrijkste nieuwe functie van iOS 17.5 is misschien wel ‘Web Distribution’. Download apps direct vanaf de website van een ontwikkelaar, zonder de App Store of alternatieve appwinkels te gebruiken.

Waarom er bij deze stap geen plaatje staat? Ontwikkelaars moeten hier eerst mee aan de slag voordat wij je kunnen laten zien hoe het werkt, maar in theorie is het er dus al. Of ontwikkelaars hiervoor warmlopen? Dat is nog even afwachten. Ze moeten in ieder geval aan strenge eisen voldoen voordat ze een app op deze manier mogen aanbieden.