Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontdek de beste nieuwe functies van iOS 17.1

Met iOS 17.1 is er opnieuw een lading nieuwe functies voor je iPhone. Hier nemen we ze stap voor stap met je door!
iOS 17.1 bèta 3
Icon voor iOS 17
iOS 17
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17.1

nieuwe functies iOS 17.1
1

Favorieten in Muziek

Dag hartjes, hallo sterretjes! Via een sterretje voeg je de muziek die je het leukst vindt toe aan je favorieten. Dat heeft gevolgen voor muziek die Apple suggereert. Ook wordt er vanaf iOS 17.2 een afspeellijst met favorieten samengesteld.

nieuwe functies iOS 17.1
2

Artwork

Je afspeellijsten een consistentere uitstraling geven? Open in je Bibliotheek een afspeellijst. Tik op de bol met de drie puntjes en op ‘Wijzig’. Vervolgens veeg je bovenin door de covers – de kleuren ­matchen met de muziek.

nieuwe functies iOS 17.1
3

Suggesties

Scrol eens helemaal naar beneden in een van je afspeellijsten. Dan verschijnen ‘Suggesties voor nummers’, met liedjes die passen bij de muziek in je playlist. Met een tik op het plusje voeg je ze direct toe.

nieuwe functies iOS 17.1
4

Breid achtergrond uit

Stel je een foto in als achtergrond op je vergrendelscherm en past die net niet? Met een tik op ‘Breid achtergrond uit’ bedenkt je iPhone er gewoon een stukje foto bij. Vaak komt het diepte-effect dan ook beter tot zijn recht.

nieuwe functies iOS 17.1
5

Foto’s shuffelen

Kies je bij het instellen van een nieuwe achtergrond voor ‘Foto’s shuffelen’, dan zit je niet meer zo vast aan de standaard Apple-­selecties als ‘Huisdieren’ en ‘Natuur’. Via ‘Album’ kies je een zelf samengesteld album.

ws_iOS_153
6

AirDrop rustig verder

AirDropte je voorheen een groot bestand naar iemand, dan moest je altijd bij elkaar in de buurt blijven tot de overdracht voltooid was. Nu kun je bij elkaar vandaan lopen, mits je dit schuifje om zet: ‘Instellingen>Algemeen>AirDrop>
Gebruik mobiele data’.

ws_iOS_153
7

NameDrop

NameDrop is een afgeleide van AirDrop, waarbij je je contactgegevens deelt door iPhones bij elkaar in de buurt te houden. Nu kun je ook de Apple Watch ‘bumpen’ – zorg er wel voor dat die is geüpdatet naar watchOS 10.1.

ws_iOS_153
8

Stand-by

Stand-by gaat misschien te snel naar je zin op zwart, maar de Pro-toestellen hebben nu in ieder geval meer opties. Via ‘Instellingen>Stand-by>Scherm’ bepaal je of het scherm pas na 20 seconden uitschakelt – en misschien zelfs nooit.

Nog meer nieuwe iOS 17.1 functies

ftr_iOS_153