Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iCreate Magazine op tv: hoe kom je van je smartphone-verslaving af?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Vier uur per dag. Zo vaak turen we gemiddeld naar het schermpje van onze iPhone. In het NPO-programma NieuwLicht discussieerden experts zondagavond over het probleem van smartphone-verslaving. Ook Daan Jeuken van iCreate Magazine kwam aan het woord.

Smartphone-verslaving

We zijn tegenwoordig overal bereikbaar en bij elk bliepje en rood bolletje pakken we onze iPhone op. Hoe komt het dat we zo verslaafd zijn? Hoe gevaarlijk is het? En hoe kom je van de verslaving af? Tijs van den Brink bespreekt het met met Marianne Zwagerman en psychiater Esther van Fenema. Vanaf minuut 20:21 geeft de eindredacteur van iCreate een van zijn tips prijs die helpen om je iPhone wat vaker los te laten.

https://www.facebook.com/NieuwLicht/videos/285100975362296/


kooptip

Daan Jeuken dook in iCreate 97 diep in op het fenomeen smartphone-verslaving. Hiervoor onderging hij een digitale detox: want door een bepaalde tijd zonder smartphone te leven, raak je je bewust van hoe verslaafd je bent. En hoe goed je vaak ook zónder kan. Ook geeft hij je de belangrijke handvatten om van je smartphone-verslaving af te komen. Je leert bijvoorbeeld de belangrijke instellingen van je iPhone kennen, zodat je minder snel in de verleiding komt.

iCreate 97 ligt op dit moment in de winkels en je kunt het nummer ook bestellen in onze webshop: