Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Nieuwe 6,1-inch iPhone krijgt speciaal soort glas, maar geen Touch ID'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone zonder Touch ID


Lees verder na de advertentie

Mede dankzij de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo weten we al aardig wat van Apple’s september-plannen. Apple zou bijvoorbeeld een 6,1-inch lcd-iPhone lanceren die veel weg heeft van de iPhone X, maar een stuk goedkoper is dan het huidige vlaggenschip. Nu heeft Kuo wederom wat interessante informatie.

6,1-inch iPhone zonder 3D Touch

Kuo meldt dat de 6,1-inch iPhone voorzien is van een speciaal soort scherm. Het gaat om een scherm met Cover Glass Sensor (CGS)-technologie. Bij deze technologie verplaatst de aanraakgevoelige module van het displaypaneel naar het oppervlakteglas, waardoor het scherm lichter en steviger is.

CGS heeft wel een nadeel: het is niet compatibel met 3D Touch. Deze functionaliteit zien we dus waarschijnlijk niet terug op het budget-toestel. Naast de 6,1-inch iPhone brengt Apple vermoedelijk nog twee oled-toestellen uit: de iPhone X 2018 en de iPhone X Plus. Bij deze modellen blijft de 3D Touch-functionaliteit behouden. Maar omdat Apple van plan is de CGS-technologie op te nemen in alle toekomstige iPhones, is er een mogelijkheid dat 3D Touch vanaf 2019 verdwijnt op alle iPhones.

Een opmerkelijke stap, want 3D Touch is een unieke technologie. Bovendien is het sinds zijn debuut bij de iPhone 6s in 2015, een belangrijk onderdeel geworden van iOS.

Filmsensor


kooptip

Verder meldt Kuo dat Apple een dunne filmsensor toevoegt aan het scherm. Wat het doel is van deze nieuwe laag, is nog onduidelijk, maar het kan een soort alternatief voor 3D Touch zijn. In ieder geval zou het de productiekosten van het aanraakscherm verhogen met 15 procent. Dit verhoogt de aankoopprijs van de lcd-iPhone met circa 23 tot 26 dollar.

Kuo verwacht dat de 6,1 inch iPhone de populairste iPhone van dit jaar wordt. Het toestel zou een bijna randloos scherm hebben en je ontgrendelt hem met Face ID, zoals bij de iPhone X. Met een prijskaartje van zo’n 700 tot 800 dollar is hij fors goedkoper dan het huidige vlaggenschip, wat hem erg interessant maakt. Kuo voorspelt dat de lcd-iPhone straks goed is voor zo’n 65 tot 75 procent van de iPhone-verkopen.