Terug naar 'Apple zet hoog in op nieuwe 6,1-inch lcd iPhone, toestel volgt iPhone 8 op'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple zet hoog in op nieuwe 6,1-inch lcd iPhone, toestel volgt iPhone 8 op'

Door Koen van Ekeren15 februari 2018 10:382 min. leestijd0

Naar verwachting lanceert Apple in de tweede helft van 2018 een 6,1-inch iPhone. Het toestel zou verschillende functies bezitten van de iPhone X, maar een stuk goedkoper zijn dan het paradepaardje van Apple. Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat dit met afstand de populairste iPhone wordt en Apple hier circa 100 miljoen eenheden van verwacht te verschepen.

goedkope iPhone X

Nieuwe 6,1-inch lcd iPhone

Ter vergelijking: de iPhone X zal naar verwachting zo’n 62 miljoen keer over de toonbank gaan. Dat de lcd-iPhone waarschijnlijk veel vaker verkocht wordt, dankt het aan het prijsvriendelijkere prijskaartje. Kuo verwacht dat de prijs van de 6,1-inch iPhone tussen de 700 dollar en 800 dollar ligt. De iPhone X is in de Verenigde Staten verkrijgbaar vanaf 999 dollar.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Om die lagere prijs mogelijk te maken, heeft het toestel minder hoogwaardige componenten dan de iPhone X. De lcd-iPhone heeft bijvoorbeeld een lcd-scherm in plaats van oled, een aluminium frame, een camera met één lens en 3D Touch ontbreekt.

Volgens Kuo is er ook een mogelijkheid dat Apple de nieuwe 6,1-inch iPhone ziet als de opvolger van de iPhone 8, die in de Verenigde Staten verkrijgbaar is voor 699 dollar. Bij eenzelfde prijs verwacht Kuo dat Apple tussen de 105 en 115 miljoen eenheden verscheept. Bij een prijs van 799 dollar zou dit circa 95-105 miljoen zijn.

Populairste iPhone

De betrouwbare analist van KGI Securities waagt zich aan meer voorspellingen. Hij denkt dat de lcd-iPhone straks verantwoordelijk is voor de helft van de iPhone-zendingen. Daarmee is de 6,1-inch lcd iPhone met afstand de populairste iPhone.

Naast de lcd iPhone presenteert Apple naar verluidt ook twee oled-modellen: de nieuwe 5,8-inch iPhone X en 6,5-inch iPhone X Plus. Meer over deze toestellen lees je in ons iPhone 2018 dossier.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Praat mee!

avatar