Terug naar Weathergraph: bekijk de meest uitgebreide weersinfo op je Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Weathergraph: bekijk de meest uitgebreide weersinfo op je Watch

Door Laura Grootaarts18 september 2021 15:463 min. leestijd3

Er zijn maar heel weinig apps die uitsluitend geschikt zijn voor de Apple Watch en niet voor de iPhone. Maar Weathergraph is er zo een: deze app is duidelijk ont-worpen om zo veel mogelijk weersomstandigheden en -voorspellingen weer te geven op de zeer beperkte ruimte die je horloge te bieden heeft.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Hij maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en laat je in één oogopslag megaveel informatie zien. Natuurlijk heeft de app een complicatie voor op je wijzerplaat, en als je die eenmaal hebt gezien, dan steken andere weer-apps er bleekjes bij af. Zo veel gegevens bij elkaar geperst, en toch nog verrassend overzichtelijk! Geloof ons: je zult onder de indruk zijn van het design, en van de ingenieuze manier waarop de app werkt. Een must-have voor op je Apple Watch! Zeker nu iOS 15 zo’n mooie Weer-app heeft gekregen.

1 Download

Download de app ‘Weathergraph weather forecast’ in de App Store op je iPhone. Je downloadt hem op je telefoon, maar het is een Watch-app, en de app belandt zodoende op je Apple Watch.

2 Infograaf modulair-wijzerplaat

De complicatie komt het best tot zijn recht op een wijzerplaat als deze. Voeg de complicatie toe in het midden (mogelijk vraagt de app je nog om je locatie). Hij biedt al veel info, maar tik er maar eens op.

3 Wat voor weer?

Nadat je op de complicatie tikt, zie je een overzicht van de huidige weersomstandigheden. Zo krijg je een mooi overzicht van wat je op korte termijn te wachten staat. De tekst is in het Engels.

4 Verander de grafiek

Tik op de grafiek en draai aan de digitale kroon om in of uit te zoomen. Zo kun je het weer van één dag zien, of van een hele week vooruit. De grafiek verandert di-rect. En daarmee ook de complicatie.

5 Ander kleurtje

Veeg iets naar beneden over je Watch naar de ‘App Preferences’ en tik op ‘Theme’. Hier pas je de kleuren van de grafiek aan. De keuzes die je hier maakt, zie je later ook weer terug op de wijzerplaat.

6 Andere bron

Bij de ‘App Preferences’ kies je onder meer ook een andere bron kiezen waar de weersinformatie vandaan komt. En zo zijn er nog wat meer instellingen. De echt uitgebreide mogelijkheden vereisen een abonnement.

Weathergraph in een oogopslag

Diverse complicaties

Drie van de vier complicaties op deze wijzerplaat zijn van Weathergraph. Maar de ster van de show is natuurlijk de grote complicatie: geef hem dus de ruimte! Niet iedere wijzerplaat is hiervoor geschikt

Goed leesbaar

Wat een gepriegel … al die lijntjes, de kleine cijfers en letters. Maar alles is ontworpen om goed afleesbaar te zijn op het kleine scherm van je Apple Watch.

Hoe lang vooruit

Wil je het weer zien van de komende dag of dagen? Of liever van de hele week? Wat jij wilt. In stap vier leggen we je uit hoe je de getoonde periode aanpast.

Postzegelformaat

De verwachte temperaturen, de bewolking, de neerslag … het is verrassend hoeveel informatie er te zien is op een complicatie die kleiner is dan een postzegel.

Het actuele weer

De app haalt ieder uur de meest recente informatie over het weer o

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Vince
Lezer
Vince

Blijkbaar niet te vinden in de App Store in België. Wel deze voor iPhone maar niet voor de Applicatie Watch.

Dick van Doorn
Lezer
Dick van Doorn

Mooie recensie! Jammer dat jullie de prijs voor deze widget niet vermelden ik vind dit namelijk niet te betalen..