Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Ontwerp memoji’s op je Apple Watch

Memoji's kun je voortaan ook op je Apple Watch ontwerpen. Wij leggen uit hoe je dat doet en hoe je ze als wijzerplaat gebruikt.
Afbeelding van Ontwerp memoji’s op je Apple Watch
Icon voor watchOS
watchOS
Icon voor Apple Watch
Apple Watch
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
12 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Memoji’s op de Watch

Tegelijk met de iPhone X werden in 2017 de memoji’s geïntroduceerd: dit zijn uitvergrote emoji’s die sprekend op jou lijken. En je maakt ze helemaal zelf. Aanvankelijk kon dat alleen op de iPhone, maar inmiddels hebben ze ook hun weg gevonden naar andere Apple-producten. Tegenwoordig vind je ze zelfs op je Apple Watch! Het kleine scherm van je slimme horloge is voldoende om een memoji te ontwerpen met alles erop en eraan – sproeten, AirPods, mondkapje … echt álles. Je hebt precies dezelfde uitgebreide mogelijkheden als op de iPhone.

In deze workshop laten we je zien hoe je een memoji maakt op de Apple Watch. En vervolgens ook wat je dan precies kunt met de memoji-figuurtjes op je horloge: verras anderen met een memoji-Bericht, of maak een wijzerplaat die er steeds weer nét even anders uitziet.

Instructiefoto: Memoji
1

Memoji

Open het app-overzicht op je Apple Watch door op de kroon te duwen. Open de app Memoji door erop te tikken – dit is de app met de drie blij kijkende poppetjes tegen een witte achtergrond.

Instructiefoto: Plusje
2

Plusje

Heb je al eens memoji’s gemaakt op je iPhone, dan springen die meteen een beeld. Maar we gaan een nieuwe maken. Veeg helemaal naar boven, naar de plus, en tik erop voor het maken van een nieuw ontwerp.

Instructiefoto: Alle opties
3

Alle opties

Je krijgt een kale en gelige memoji met daaronder een lijst van alle elementen die je kunt aanpassen. Door aan de kroon te draaien, beweeg je door de lijst heen. We tikken op de eerste optie: ‘Huid’.

Instructiefoto: Huidskleur
4

Huidskleur

Rechts in het scherm zie je gekleurde bolletjes: deze geven de mogelijke huidskleuren weer. Draai aan de kroon om door de kleuren te bladeren. Je zit meteen wat het effect is op je memoji.

Instructiefoto: Sproeten
5

Sproeten

Veeg van rechts naar links over het scherm voor de andere huid-opties. Veeg bijvoorbeeld naar ‘Sproeten’ en draai dan weer aan de kroon voor de diverse opties. Klaar? Tik links bovenin op het pijltje.

Instructiefoto: Alles aanpassen
6

Alles aanpassen

Doorloop op deze manier de hele lijst en pas álle elementen van je memoji aan: van kapsel tot hoofddeksel. Als je alles hebt aangepast en je memoji naar wens is, tik je rechtsboven op ‘Gereed’.

Instructiefoto: Berichtje
7

Berichtje

We gaan de memoji nu verzenden als sticker. Open op je Watch de app Berichten en tik op de chat waarin je de memoji wilt versturen. Tik nu op de derde blauwe knop – de memoji met de hartjes.

Instructiefoto: Stickers
8

Stickers

Tik nu onder ‘Memoji-stickers’ op je zojuist aangemaakte memoji’s. Je belandt dan in het bovenstaande scherm met alle stickers. Scrol erdoorheen met de kroon en tik op een leuke sticker om die direct te verzenden.

Wijzerplaat

Zoals eerder vermeld kun je je memoji ook als wijzerplaat gebruiken. En dat werkt als volgt.

1

Memoji

Open opnieuw de app Memoji en tik in de lijst op de memoji die je in de workshop hebt aangemaakt. Veeg in de lijst met ‘Huid’, ‘Kapsel’ enzovoort helemaal naar beneden. Tik daar op ‘Maak wijzerplaat’. Je wijzerplaat verandert meteen!

2

Wijzig

Je kunt de wijzerplaat nog een beetje aanpassen. Houd je vinger wat langer op het scherm van je Watch en tik dan onder de voorvertoning op ‘Wijzig’.

3

Aanpassen

Veeg horizontaal over het scherm om nog wat kleine dingen te veranderen aan de wijzerplaat. Zo wijzig je de achtergrondkleur en de complicaties.

4

Gekke bekken

Steeds als je je horloge opnieuw activeert of even op het scherm tikt, verandert de gezichtsuitdrukking van je memoji!