Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
Academy Gratis workshop

Ontwerp een nieuw vergrendelscherm voor je iPad

Op de iPhone kon je al een tijd een gepersonaliseerd vergrendelscherm maken. Met iPadOS 17 kan het dan eindelijk ook op de iPad – en zo werkt het.
Afronden
Icon voor iPadOS 17
iPadOS 17
Icon voor iPad
iPad
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
6 stappen
Download:
N.v.t.
iPadOS vergrendelscherm aan de slag
1

Aan de slag

Ontgrendel je iPad, veeg het vergrendelscherm naar beneden en leg je vinger even op het scherm. Tik nu op het blauwe plusje om een nieuw ontwerp te beginnen.

Widgets
2

Achtergrond

Het eerste wat je doet, is een achtergrond kiezen. Apple heeft veel opties voor je klaargezet, dus tik op je favoriet. Tik op ‘Foto’s’ om een eigen afbeelding te kiezen

Klokje
3

Klokje

Tik op de klok om hem naar je hand te zetten. Met de twaalven wijzig je het lettertype, met de schuifbalk pas je de dikte aan. Kies een nieuwe kleur uit met de bolletjes onderin. Wijzig eventueel het schrift met de wereldbol links.

Widgets
4

Widgets

In de kolom links (landschapsmodus) of onder het klokje (portretmodus) kun je widgets plaatsen. Tik erop, zoek naar een leuke widget en tik daar ook op. De portretmodus ondersteunt er maximaal vier, de landschapsmodus meer.

Extraatjes
5

Extraatjes

Mogelijk staan rechtsonder twee icoontjes. Met de linker schakel je het Diepte-effect (overlap met de klok) in of uit. Met de rechter kies je een weergave uit: wil je een lichte of donkere achtergrond, of een die vanzelf verandert?

Afronden
6

Afronden

Tik op ‘Voeg toe’ om je nieuwe lockscreen op te slaan. Nu moet je nog een keuze maken: wil je dezelfde achtergrond ook op het beginscherm? Kies ‘Stel in als achtergrondpaar’. Liever een ander plaatje? Kies ‘Pas beginscherm aan’.

Klokje, widgets en meer

Afronden

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!