Terug naar Wachtwoorden en creditcards opslaan in iCloud-sleutelhanger
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Wachtwoorden en creditcards opslaan in iCloud-sleutelhanger

Door Sven Lamers5 december 2014 11:532 min. leestijd0

Met iCloud-sleutelhanger is het een fluitje van een cent om je wachtwoorden en creditcardgegevens veilig op te slaan. In deze workshop laten we zien hoe het opslaan en beheren van wachtwoorden en creditcards in iCloud werkt.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 63.

1. iCloud-sleutelhanger

iCloud-sleutelhangerMaak je een account voor een site of wijzig je je wachtwoord, dan zal iCloud-sleutelhanger automatisch een ingewikkeld (en dus veilig) wachtwoord voorstellen. Klik erop om dat wachtwoord te gebruiken en op te slaan in iCloud-sleutelhanger.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Wachtwoorden bekijken

Wachtwoorden bekijkenOm te bekijken welke wachtwoorden in de loop der jaren zijn opgeslagen, open je ‘Safari>Voorkeuren’ en kies je het tabblad ‘Wachtwoorden’ boven in het venster. iCloud-sleutelhanger is ook toegankelijk via het programma ‘Sleutelhangertoegang’ op de Mac.


3. Per website

Wachtwoorden per websiteHier zie je alle websites waarvoor je wachtwoorden hebt opgeslagen. Vink de optie linksonder in het venster aan en voer je gebruikerswachtwoord in om het wachtwoord per website te bekijken. Bij het inloggen op een van deze websites zal Safari voorstellen de opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord voor je in te vullen.

4. Wachtwoorden verwijderen

Wachtwoorden verwijderenAls je een specifiek wachtwoord wilt verwijderen, selecteer je de betreffende site en druk je op de knop ‘Verwijder’. Als je geen site hebt geselecteerd, wis je met die knop alle wachtwoorden tegelijk.


5. Gebruikersnaam of wachtwoord kopiëren

Gebruikersnaam wachtwoord kopiërenCtrl-klik op een van de items en er verschijnen opties waarmee je het adres van de website, je gebruikersnaam en wachtwoord kunt kopiëren.


6. Formulieren

Formulieren creditcardOpen het tabblad Formulieren in het Voorkeuren-venster voor nog meer opties voor iCloud-sleutelhanger. Klik op de knop ‘Wijzig’ naast ‘Creditcards’ om betaalgegevens op te slaan. Deze worden dan automatisch ingevuld in formulieren op websites.

7. Opgeslagen creditcardgegevens

CreditcardgegevensIn het menu met creditcards zie je alle opgeslagen kaarten met een beschrijving, de laatste cijfers, de vervaldatum en de naam van de houder van de creditcard.


8. Toevoegen en verwijderen van creditcards

Creditcards toevoegen verwijderenKlik op ‘Voeg toe’ om een creditcard toe te voegen of selecteer een creditcard en klik op ‘Verwijder’ onder in het venster om een kaart te wissen.


9. Stoppen met iCloud-sleutelhanger

iCloud-sleutelhanger stoppenJe wachtwoorden en creditcards staan dus in Safari en in iCloud. Wil je ze alleen lokaal op je Mac bewaren? Schakel de iCloud-functie dan uit via ‘Systeemvoorkeuren>iCloud>iCloud-sleutelhanger’. Om helemaal te stoppen met iCloud-sleutelhanger, dien je het uit te schakelen op alle apparaten die er gebruik van maken.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar