Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zien jouw emoji’s er ook zo vreemd uit? Hierdoor komt dat!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Vreemde emojis ios update

Sinds kort is er weer een flinke lading nieuwe emoji’s beschikbaar op je iPhone. Wat zijn ze mooi hè. Vooral de feniks. Maar wanneer je die naar een vriend stuurt, krijg je een vreemde reactie terug. ‘Waarom stuur je me een duif met daarnaast een vlam?’

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple-tips in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuwe emoji’s

iOS 17.4 nieuwe emojis

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Er zijn dit voorjaar maar liefst 118 nieuwe emoji’s bij gekomen. De meeste daarvan zijn variaties op al bestaande emoji’s – nieuw kapseltje, extra huidskleuren. Maar er zijn ook zes écht nieuwe emoji’s.

  • Ja-knikkend hoofd
  • Nee-knikkend hoofd
  • feniks
  • Limoen
  • Kastanjechampignon
  • Gebroken ketting

Maar waarom komen die nou niet bij iedereen goed door? En waarom zie je ze bijvoorbeeld wel goed op je iPhone, maar niet op je Mac? De verklaring is heel eenvoudig. Om de nieuwste emoji’s te kunnen versturen én ontvangen, heb je wel de nieuwste software nodig.

Op je iPhone is dat iOS 17.4. Maar ook je Mac, iPad en zelfs Apple Watch moet je updaten om de juiste emoji’s te kunnen zien. Dat geldt overigens niet alleen voor emoji’s in chat-apps als WhatsApp en Berichten. Ook in de browser gaat het mis, of in een app als Notities.

Wat gebeurt er zonder de update?

Vreemde emoji

Stuur jij met je bijgewerkte iPhone een nieuwe emoji naar iemand die nog niet geüpdatet heeft, dan ziet de ontvanger boeiende combinaties van oudere emoji’s, zoals op de afbeelding hierboven. Zo is een duif met een vlammetje de vervanger van de majestueuze feniks. En iemand die voorstelt om vanavond paste te eten met vliegenzwam, doelt waarschijnlijk gewoon op kastanjechampignons.

Kortom: zorg er allemaal voor dat je de meest recente versie van de software hebt. Overigens gaat ook Android gewoon in dit hele emoji-circus mee. Heb je een iPhone of iPad die niet meer te updaten is, dan heb je pech. Je blijft dan de rare emoji-combinaties zien.

Wekelijks Apple-tips in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!