Terug naar Maak spetterende animaties van je vuurwerkfoto’s
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak spetterende animaties van je vuurwerkfoto’s

Door Koen van Ekeren27 december 2018 09:592 min. leestijd0

Nu de kerst weer achter ons ligt, is het tijd om je op te maken voor het volgende feestje. Nieuwjaar staat voor de deur, met oliebollen, champagne, gezelligheid … en natuurlijk vuurwerk. Vorig jaar werd er voor maar liefst 68 miljoen euro de lucht in geschoten. Dit jaar zal het niet veel minder zijn. Mooi om een foto van te maken, maar ook lastig. Want het is niet gemakkelijk om de explosie van vuurwerk goed te timen. Met Live Photos maak je de beste vuurwerkfoto’s, die je vervolgens als bewegend gifje verstuurd naar al je vrienden, familie en collega’s. Zo doe je dat.

1. Schakel Live Photos in

vuurwerkfoto iphone

Open tussen de oliebollen door de Camera-app en zorg dat het cirkelvormige Live Photos-icoontje bovenin geel is; dit betekent dat de functie ingeschakeld staat.

2. Schiet een foto

vuurwerkfoto iphone

Wanneer de klok twaalf uur slaat, is het tijd om naar buiten te sprinten. Bewonder het vuurwerk, zoen je naasten, en maak een foto – gewoon zoals je dat altijd doet.

3. Animatie

vuurwerkfoto iphone

Open de geschoten foto in de Foto’s-app en druk stevig met 3D Touch op de foto, of leg je vinger wat langer op het scherm. De vuurwerkfoto komt in beweging; het is een soort mini-animatie.

4. Perfecte timing

vuurwerkfoto iphone

Handig is dat er een reeks foto’s wordt gemaakt en je achteraf de best getimede foto kunt kiezen. Dit doe je via ‘Wijzig’, waarna je het witte kader onderin verplaatst en op ‘Stel in als hoofdfoto’ tikt.

5. 3D Touch

vuurwerkfoto iphone

Ondersteunt je iPhone 3D Touch? Dan kun je de Live Photo ook tot leven brengen vanuit je toegangsscherm. Tik op ‘Gereed’ en kies voor de Deel-knop onderin. Veeg de onderste rij icoontjes naar links.

6. Toegangsscherm

vuurwerkfoto iphone

Tik op ‘Gebruik als achtergrond>Stel in>Toegangsscherm’. Vergrendel en activeer je iPhone en druk daarna stevig op het toegangsscherm. De vuurpijlen ‘ontploffen’ nu op je vergrendelde iPhone.

7. Herhaal-effect

vuurwerkfoto iphone

Open de gemaakte vuurwerkfoto opnieuw in de Foto’s-app. Veeg de foto naar boven om er een effect aan toe te voegen. Tik op ‘Herhaal’; je iPhone maakt er nu een cool gifje van.

8. Delen

vuurwerkfoto iphone

Tik linksonder op de Deel-knop, verstuur de animatie via bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten of Facebook Messenger naar je vrienden en familie en wens ze een spetterend 2019 toe!

Deze workshop komt uit iCreate 104.

iCreate 109
iCreate 109
iOS 13, macOS Catalina & iPadOS
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar