Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Maak spetterende animaties van je vuurwerkfoto’s

Met Live Photos maak je de beste vuurwerkfoto’s, die je vervolgens als bewegend gifje verstuurt naar al je vrienden, familie en collega’s. Zo doe je dat.
Afbeelding van Maak spetterende animaties van je vuurwerkfoto’s
Icon voor Camera
Camera
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!
1

Schakel Live Photos in

Open tussen de oliebollen door de Camera-app en zorg dat het cirkelvormige Live Photos-icoontje bovenin geel is; dit betekent dat de functie ingeschakeld staat.

2

Schiet een foto

Wanneer de klok twaalf uur slaat, is het tijd om naar buiten te sprinten. Bewonder het vuurwerk, zoen je naasten, en maak een foto – gewoon zoals je dat altijd doet.

3

Animatie

Open de geschoten foto in de Foto’s-app en druk stevig met 3D Touch op de foto, of leg je vinger wat langer op het scherm. De vuurwerkfoto komt in beweging; het is een soort mini-animatie.

4

Perfecte timing

Handig is dat er een reeks foto’s wordt gemaakt en je achteraf de best getimede foto kunt kiezen. Dit doe je via ‘Wijzig’, waarna je het witte kader onderin verplaatst en op ‘Stel in als hoofdfoto’ tikt.

5

Toegangsscherm

Je vuurwerk-foto is een perfecte achtergrond! Open de foto en tik op het deel-icoon. Kies in het menu voor ‘Gebruik als achtergrond’ en ‘Stel in’. De vuurpijlen ‘ontploffen’ nu op je vergrendelde iPhone als je je vinger op het scherm houdt. Via het menu kun je overigens ook een wijzerplaat aanmaken voor je Apple Watch, en ook die beweegt als je je vinger op het scherm houdt!

6

Herhaal-effect

Open de gemaakte vuurwerkfoto opnieuw in de Foto’s-app. Veeg de foto naar boven om er een effect aan toe te voegen. Tik op ‘Herhaal’; je iPhone maakt er nu een cool gifje van.

7

Delen

Tik linksonder op de Deel-knop, verstuur de animatie via bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten of Facebook Messenger naar je vrienden en familie en wens ze een spetterend 2020 toe!