Terug naar 5x Instellingen per website beheren in Safari (macOS High Sierra)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

5x Instellingen per website beheren in Safari (macOS High Sierra)

Door Laura Grootaarts12 oktober 2017 10:122 min. leestijd0

Surfen in Safari is met macOS High Sierra weer iets fijner geworden, omdat je bepaalde voorkeuren per website in kunt stellen. Bijvoorbeeld voor adblockers, of irritante video’s die zomaar afspelen. Voortaan geef je aan dat je die op de ene website wel, en op de andere niet accepteert. Hoe het werkt? Surf naar één van je favoriete pagina’s en kies ‘Safari>Instellingen voor deze website’. Daar kun je vervolgens de volgende instellingen per website beheren.

1. Safari reader weergave

Safari reader weergave

Sommige websites bevatten erg veel storende elementen, de Reader-weergave haalt die met één klik weg zodat je ongestoord kunt lezen. Via het menu ’Safari>Instellingen voor deze website’ kun je aangeven dat deze weergave (indien beschikbaar) automatisch wordt wordt gebruikt. Je kunt overigens ook de Reader-knop links in de adresbalk ingedrukt houden om bij deze instelling te komen.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

2. Adblocker Safari

Adblocker Safari

Er zijn webpagina’s waarbij de advertenties bijzonder hinderlijk zijn; voor dit soort pagina’s stel je graag materiaalblokkeringen – oftewel adblockers – in. Met macOS High Sierra bepaal je per website afzonderlijk of je er de advertenties wilt laten blokkeren.

3. Inzoomen website

Inzoomen per website

Vind je dat een website een te klein lettertype gebruikt? Dan kun je ervoor kiezen om het zoomniveau aan te passen, zodat de pagina bij elk bezoek vergroot wordt weergegeven.

4. Video’s automatisch afspelen uitzetten

Video's automatisch afspelen uitzetten

Het komt helaas steeds vaker voor: video’s die direct afspelen als je een pagina opent. In Safari kun je instellen dat een website nooit zonder jouw toestemming video’s mag afspelen, of dat het geluid dan altijd is uitgeschakeld

5. Toegang tot camera, microfoon, locatie

Toegang tot camera, microfoon, locatie

Sommige websites willen toegang tot je camera, microfoon of locatie. Ben je daar niet van gediend? Of wil je dat websites hier eerst steeds toestemming voor vragen. Dan kun je dat in dit menu aangeven.

Safari instellingen per website bekijken

Je kunt nu dus per website allerhande voorkeuren instellen. Een overzicht hiervan vind je via ‘Safari>Voorkeuren>Websites’. Hier kun je de eerder ingestelde voorkeuren aanpassen, net als die van de geopende websites.

Meer weten over macOS High Sierra 10.13?
Bekijk dit dossier
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Praat mee!

avatar