Terug naar Maak een ringtone van je favoriete liedje op de iPhone!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak een ringtone van je favoriete liedje op de iPhone!

Door Laura Grootaarts12 april 2022 09:204 min. leestijd5

Op je iPhone staat al een standaard rijtje beltonen. Maar wat is er nu leuker dan je favoriete muziek als ringtone? Je kunt liedjes op je iPhone omzetten in een beltoon. Met Apple’s gratis app GarageBand heb je het zo voor elkaar! Voor deze workshop heb je wel een liedje nodig dat jouw eigendom is. Zet een nummer (liefst mp3) in de app Bestanden, koop een liedje via de app iTunes Store op je iPhone, of zet muziek van een cd via iTunes (Windows) of Muziek (Mac) op je iPhone.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

1. Beltoon maken in GarageBand

Ringtone maken van muziek iphone

Open de app GarageBand en maak met het plusje een nieuw project aan. Tik bovenin op ‘Sporen’. Veeg net zolang totdat de Audiorecorder in beeld komt en tik erop. Nee, we gaan niet zelf zingen, dat beloven we je!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Sporenweergave

Ringtone maken van muziek iphone Garageband

Negeer het scherm met de vijf draaiknoppen; tik meteen boven in de regelbalk op de sporenweergaveknop. Dat is de derde knop, die met de verspringende balkjes. In de sporenweergave zie je één spoor.

3. Liedje uit Bestanden of Muziek

Ringtone maken van muziek iphone

Tik nu boven in het scherm op de loopbrowserknop – oftewel het lusje. Je kunt je liedje ophalen uit de app Bestanden (een mp3) of Muziek. Wij kiezen voor Muziek, maar het werkt verder hetzelfde.

4. Navigeer

Ringtone maken van muziek iphone

Navigeer nu naar het liedje waarvan je een beltoon wilt maken. Is het liedje uitgegrijsd en is het toch echt van jou? Zoek het nummer dan eerst op in Muziek om het te downloaden (via het wolkje erachter).

5. Op het spoor

Ringtone maken van muziek iphone

Leg je vinger op het liedje. Je ziet dan het bestandsicoon en vervolgens verdwijnt het menu. Sleep het nummer naar het spoor en laat het daar los; het audiobestand wordt geïmporteerd en je ziet de geluidsgolf.

6. Direct naar het refrein

Ringtone maken van muziek iphone

Een liedje begint vaak rustig, een beltoon moet knallen – en mag niet te lang duren. Daarom snijden we de aanloop weg. Speel het nummer af en bepaal waar het nummer leuk wordt – een refrein is herkenbaar. Zet de afspeelkop op deze plek.

7. Schaartje om te splitsen

Ringtone maken van muziek iphone

Tik op het spoor en er verschijnt een menu. Kies hierin voor ‘Splits’: het nummer wordt dan gesplitst op het punt waar je de afspeelkop hebt neergezet. Er verschijnt een schaartje op die plek.

8. Verwijder het eerste deel van de muziek

Ringtone maken van muziek iphone

Veeg het schaartje iets naar beneden om, ‘knip’, de splitsing te maken. Dubbeltik op het deel van het spoor vóór het schaartje om opnieuw het menu op te roepen. Tik hierin op ‘Verwijder’ om het weg te halen.

9. Je beltoon is klaar!

Ringtone maken van muziek iphone

Sleep het resterende gedeelte naar links. Door het rechter uiteinde van het fragment naar rechts te slepen, verschijnt de rest van het liedje. Zo kies je secuur het juiste gedeelte.

10. Afsluiten en opslaan

Ringtone maken van muziek iphone

Klik linksboven op het driehoekje en op ‘Mijn nummers’ om het bestand af te sluiten: je belandt dan in het bovenstaande scherm. De beltoon heeft nu nog een onduidelijke naam.

11. Je ringtone een naam geven

Ringtone maken van muziek iphone

Leg je vinger wat langer op het bestand en er verschijnt een menu. Hierin tik je op ‘Wijzig naam’. Geef het document een logische en herkenbare naam en tik ten slotte op ‘Gereed’ om het te bewaren.

12. Exporteer de beltoon

Ringtone maken van muziek iphone

Houd je vinger opnieuw wat langer op het bestand en tik op ‘Deel’ helemaal onderaan in het menu. In het scherm dat nu verschijnt, tik je op de middelste optie, Beltoon. Tik vervolgens op Exporteer.

13. Beltoon meteen gebruiken

Ringtone maken van muziek iphone

Via ‘Gebruik geluid als’ kun je de beltoon meteen activeren. Je kunt ook op OK tikken: dan vind je de beltoon terug op de plek waar alle beltonen staan, via ‘Instellingen>Horen en voelen>Beltoon’. Verwijderen doe je door hem daar naar links te vegen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Arianne
Lezer
Arianne

Duidelijk omschreven en het is me ook gelukt, maar uiteindelijk speelt er geen geluid met de ringtone. Terwijl er wel geluid was bij het nummer zelf bij het knippen. Bij de tweede poging idem dito.

Arianne
Lezer
Arianne

wow het is gelukt, ik moest het geknipte stuk nog helemaal naar links verschuiven

Karin
Lezer
Karin

Ik krijg maar een heel kort stukje erin. Hoe krijg je het hele liedje?

Wilm
Lezer
Wilm

Bedankt!

Geert Vanheucke
Lezer
Geert Vanheucke

Ook al heb ik alle liedjes die ik wil gedownload via Muziek, in Garageband blijven ze uitgegrijsd …