Terug naar Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari

Door Laura Grootaarts8 november 2021 11:003 min. leestijd1

Breng met de nieuwste versie van Safari je favoriete websites onder in tabgroepen en open ze voortaan met slechts één klik.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari featured image

Tabgroepen in Safari

Ben jij zo iemand die soms wel 24 websites geopend heeft in Safari? Soms word je helemaal gek van al die openstaande tabs. En dan valt 24 eigenlijk nog mee, het kan véél erger. Hoe voorkom je nu dat Safari een jungle wordt van openstaande tabbladen?

In de nieuwste versie van Safari kun je tabgroepen maken. Dit zijn een soort mappen waar je je favoriete websites in onderbrengt. Je kiest zelf wat voor soort tabgroepen je aanmaakt. Je kunt bijvoorbeeld een groep maken voor nieuws, voor werkgerelateerde websites, voor je hobby – je bepaalt het helemaal zelf. Maar er zijn meer manieren om je favoriete websites te ordenen. We laten meerdere methodes zien: kies wat bij jou past.

1. Bladwijzermap

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 1

Open diverse websites op verschillende tabs in Safari. Bijvoorbeeld je favoriete webshops of nieuwssites. Open dan het Bladwijzers-menu, en klik op ‘Voeg bladwijzers toe voor deze X tabbladen’.

2. Duidelijke naam

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 2

Zorg ervoor dat bovenin ‘Favorieten’ geselecteerd is. En voer daaronder een duidelijke naam in voor de tabbladen die je gaat bewaren. Het maakt het allemaal gemakkelijker om straks alles weer terug te vinden.

3. Bij je Favorieten

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 3

De bladwijzers verschijnen nu in de favorietenbalk. Je activeert deze via ‘Weergave>Toon favorietenbalk’. Klik op het item en je opent direct alle tabs. Je vindt deze map ook bij Favorieten op je Startpagina.

4. Nieuwe map

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 4

We laten je nóg een manier zien om je favoriete websites te verzamelen. Ctrl-klik elders op de favorietenbalk en klik dan op ‘Nieuwe map’. Klik in het tekstblokje dat nu verschijnt en geef de map een naam.

5. Slepen maar!

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 5

Als je een website bezoekt die je interessant vindt, klik dan op het adres in de adres- en zoekbalk en houd ingedrukt. Je kunt het dan ‘oppakken’ en verslepen naar de map die je hebt aangemaakt. Klik op OK.

6. Voordeel hiervan?

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 6

Nadat je de url’s in de map hebt gesleept, open je de map met het v’tje. Je opent ze allemaal met een klik op ‘Open in nieuwe tabbladen’. Het voordeel is dat je ook de keuze hebt om slechts één tab te openen.

7. Tabgroepen

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 7

De volgende methode: tabgroepen. Open weer wat websites rondom een bepaald thema. Ga dan naar ‘Archief>Nieuwe tabgroep met X tabbladen’. De navigatiekolom opent en hierin geef je je tabgroep een naam.

8. Navigatiekolom

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 8

Geef je nieuwe tabgroep nu een duidelijke naam. Je vindt de tabgroep altijd terug in de navigatiekolom. Let op: als je navigeert vanuit de tabgroep en een tab wegklikt, dan verdwijnt-ie uit de groep.

9. Op je iPhone of iPad

Orden je favoriete sites op verschillende manieren in Safari stap 9

Ook handig: alles wordt gesynchroniseerd met je iPhone. De tabgroepen vind je via de knop met de twee vierkantjes. De andere bladwijzers verschijnen op je startpagina. Zo heb je altijd alles bij de hand!

Aanpassingen

Wil je later nog iets veranderen aan de items in de Favorietenbalk? Ctrl-klik erop en je ziet diverse opties. Zo kun je de groepen weer verwijderen of ze een andere naam geven.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ben
Lezer
Ben

Bedankt voor het artikel, schept wat licht in het duister 😉 . Is er ook een manier om de bladwijzer-navigatie kolom te laten beginnen met “Bladwijzers, leeslijst (en eventueel geschiedenis) en daarna de Tabgroepen. Ik heb een forse organisatie van map en submap-rubrieken in de bladwijzer kolom. Om die nu te bereiken moet ik steeds minimaal 2x klikken om die lijst te zien (Eerst de bladwijzer/navigatie kolom, dan de bladwijzers en dan de betreffende map die ik wil gebruiken. (Eigenlijk had ik het idee van tab-groepen al geïmplementeerd voor Apple dit bedacht ?). Ik vindt deze toevoeging erg verwarrend en… Lees meer »