Terug naar Ontdek de nieuwe iCloud-website
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Ontdek de nieuwe iCloud-website

Door Laura Grootaarts20 december 2022 09:003 min. leestijd0

Ben je een fanatiek Apple-gebruiker, dan staat alles in je iCloud. Je fotobibliotheek, je mail, je bestanden uit Pages, Numbers en Keynote, je notities. Wat niet iedereen weet, is dat je ook via je browser toegang hebt tot alles wat er in je iCloud gebeurt. En onlangs heeft iCloud een compleet nieuwe website gekregen, waarmee hij nog iets toegankelijker is geworden. Hieronder gaan we stap voor stap door de website.

Nieuwe iCloud website


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 iCloud.com

Nieuwe iCloud website

Open een browser en ga naar www.icloud.com. Klik op de grote Log in-knop en log in met je Apple ID. Mogelijk wordt er ter verificatie nog een code naar een van je Apple-apparaten gestuurd – vul die in.

2 Homepage

Nieuwe iCloud website

Dit is hem dan, je eigen iCloud-homepage. Met allerlei tegels die je toegang geven tot je belangrijkste iCloud-onderdelen. Je foto’s, je bestanden in iCloud Drive – het zal je allemaal bekend voorkomen.

3 Verander de indeling

Nieuwe iCloud website

Je kunt de volgorde van de tegels veranderen, en tegels verwijderen of toevoegen. Zo pas je je homepage naar wens aan. Scrol helemaal naar beneden en klik daar op ‘Pas homepage aan’.

4 Tegels toevoegen of verwijderen

Nieuwe iCloud website

De tegels wiebelen nu – zoals ook apps op je iPhone soms wiebelen. Je verwijdert een tegel door op het minnetje linksboven te klikken. Via ‘Tegel toevoegen’ kun je alle mogelijke tegels toevoegen.

5 Schuiven maar

Nieuwe iCloud website

Heb je alle benodigde tegels op je homepage staan? Sleep ze dan in de volgorde die jou goed bevalt. Als alles naar wens is, klik je rechtsboven op ‘Gereed’ om de bewerkingsmodus te sluiten.

6 Open een tegel

ws_iCloud_144

De tegels spreken voor zich: via Foto’s bijvoorbeeld, open je je fotobibliotheek. Het is een iets simpelere versie van de app zoals je die kent, en dat geldt ook voor de overige apps. ­Bewerkingen worden gesynchroniseerd.

7 Nieuw aanmaken

ws_iCloud_144

Maar er is nog meer te vinden dan de tegels alleen! Klik op het plusje bovenin: hiermee open je het menu ‘Nieuw aanmaken’. Vanuit hier start je een nieuw e-mailbericht, iWork-document en nog veel meer.

8 Apps en diensten

ws_iCloud_144

Via het rastertje open je apps en (mits je betaalt voor iCloud-opslag) functies van iCloud+, zoals ‘Verberg mijn e-mailadres’. Ook check je via dit menu je iCloud-opslag en -abonnement.

9 Gegevensherstel

ws_iCloud_144

Een geniale optie van de nieuwe iCloud-website, ook te vinden via het rastertje. Herstel bestanden die je de afgelopen dertig dagen hebt verwijderd van iCloud Drive, of je bladwijzers, contacten en agenda’s.

Iedere browser

We laten je de vernieuwde iCloud-website nu zien in Safari op de Mac. Maar je kunt hem ook in andere browsers openen en op andere apparaten. Je opent de site net zo gemakkelijk op je iPhone, Windows-pc of in een browser als Chrome.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar