Terug naar Ontdek luisterboeken op Spotify (voor kinderen en volwassenen)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ontdek luisterboeken op Spotify (voor kinderen en volwassenen)

Door Laura Grootaarts23 juli 2019 09:553 min. leestijd5

Waarschijnlijk heb je Spotify op je iPhone staan om naar muziek te luisteren. Maar wist je dat je er ook terechtkunt voor luisterboeken? Ideaal voor in het vliegtuig, of voor op een lome dag aan het strand. Of om de kinderen op de achterbank stil te houden.

Luisterboeken Spotify volwassenen

Audioboeken Spotify vinden

Op Spotify staan audioboeken, maar het is een beetje omslachtig om ze te vinden. Want helaas heeft Spotify ze niet ondergebracht onder een eigen genre. Je zult ze dus zelf moeten zoeken.

Heb je een precieze titel of auteur die je zoekt? Dan kun je die invoeren in het zoekscherm. Maar misschien wil je liever wat grasduinen in het aanbod. Veel Spotify-gebruikers hebben afspeellijsten gemaakt bestaande uit audioboeken. Je vindt ze door in het zoekvenster te zoeken op ‘Audiobooks’ of, als je liever Nederlandse boeken hebt ‘luisterboeken’ Vervolgens tik je onder in het scherm op ‘Alle afspeellijsten’: Nu verschijnen alle playlists met audioboeken.

In sommige afspeellijsten staan vaak tientallen hoofdstukken uit verschillende boeken door elkaar heen. Dat is natuurlijk geen doen! Zie je een titel die je aanspreekt? Tik dan op de drie puntjes erachter, veeg iets naar beneden en tik op ‘Album weergeven’. Dan verschijnt het hele boek.

Extra tip: tik je niet op ‘Album weergeven’ maar op ‘Artiest weergeven’? Dan krijg je meer te zien van de artiest in kwestie. In het geval van audioboeken is dat vaak of de schrijver, of de voorlezer van het boek. Zo ontdek je nog meer leesvoer!

Aanbod

Wat het aanbod betreft: het is natuurlijk wat kariger dan toegewijde luisterboek-apps als Storytel en Audible. In sommige gevallen zul je ook een déjà vu krijgen naar de leeslijst van de middelbare school: veel Engelse literatuur die inmiddels rechtenvrij is. Mocht je het Duits beheersen, dan is ook dat een goed alternatief.

Al met al zijn er toch echt wat opvallende Nederlandstalige boeken te vinden op Spotify. Hier alvast een lijstje met aanraders: tik erop en je kunt gaan luisteren.

Luisterboeken Spotify volwassenen

En voor kinderen:

Heb jij nog leuke boeken gevonden op Spotify? Laat het hieronder weten door een reactie achter te laten!

iPhone vakantietips rondom Muziek & audio

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Muziek & audio’.

iCreate 119
iCreate 119
Gebruik je iPad als MacBook!
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
arno
Lezer
arno

Aadje Piraatje

Kees Jan Mulder
Lezer
Kees Jan Mulder

Jan Wolkers – Terug naar Oegstgeest https://open.spotify.com/album/1oCV1QFRodhHjMG62BxYlL?si=zDkccn2_T5i6CPmQEpsYaQ
Jan Wolkers – Turks Fruit https://open.spotify.com/album/4vVl3fKpNa8vP0DnYSVoQp?si=jQzzdKqjRe60Q6pyirXnfw
Arnon Grunberg – Moedervlekken is helaas verdwenen van Spotify. Inmiddels staat Het Aapje dat Geluk Pakt op Spotify: https://open.spotify.com/album/4Fe0fVbxVSnzgLkJrYwZcX?si=29-qKiF2TiKJOSA6CpwNHw

Margot
Lezer
Margot

Er staan een paar mooie luisterboeken van de schrijfster Nora Roberts op Spotify.

Linde
Lezer
Linde

Rutger Bregman, de meeste mensen deugen.

Van Outryve Jan
Lezer
Van Outryve Jan

Mooi muziek verhaal gebaseerd op Peter Pan voor kinderen : https://open.spotify.com/album/6r2ppmsxDqjEkE36DPhRQm?si=wQeUExEYTQGo5tvzopr-UA