Terug naar iTip: iPhone backup maken – zo maak je een reservekopie van je iPhone of iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: iPhone backup maken – zo maak je een reservekopie van je iPhone of iPad

Door Koen van Ekeren27 juni 2018 11:263 min. leestijd0

Een iPhone backup maken: je kunt het maar beter regelmatig doen. Zo voorkom je dat je belangrijke bestanden verliest als je je iPhone kwijtraakt, of hij kapot gaat. Het maken van een iPhone reservekopie kan via iCloud en iTunes. In deze tip leggen we uit wat je het beste kunt doen en hoe het werkt.

iPhone backup maken: zo werkt het

Het is aan te raden om je iPhone back-up via iCloud te doen. Een groot voordeel van het maken van een reservekopie in iCloud is dat je er altijd en overal bij kan. Bij een reservekopie in iTunes ben je afhankelijk van je Mac. Die heb je niet altijd bij je – en wat als je die óók verliest?

Daarnaast heeft een iPhone backup in iCloud een groot praktisch voordeel: je kunt het je iPhone of iPad automatisch laten doen. Dit stel je één keer in, waarna je iOS-apparaat elke 24 uur een reservekopie maakt. Je beschikt dan altijd over een recente iPhone- of iPad-backup en je hebt er geen omkijken meer naar.

Automatisch iPhone reservekopie maken met iCloud

Het automatisch back-uppen van je iPhone of iPad doe je als volgt:

  • Open de Instellingen-app, tik bovenin op je naam en kies ‘iCloud>iCloud-reservekopie’.
  • Zet de schakelaar achter iCloud-reservekopie op groen.

Als je direct een backup iPhone wilt maken, kies je voor de optie ‘Maak nu reservekopie’. Onder in het scherm zie je de datum en tijd van je recentste back-up.

Het maken van een reservekopie heeft wel één nadeel: het kost aardig wat iCloud-opslag. Waarschijnlijk red je het niet met de 5 GB iCloud-opslag die je gratis van Apple krijgt. Gelukkig is het uitbreiden van je opslag niet duur: voor slechts €0,99 per maand breid je dit uit naar 50 GB – en daar heb je waarschijnlijk meer dan genoeg aan. Het uitbreiden van je iCloud-opslag doe je via de Instellingen-app. Tik top je naam en kies ‘iCloud>Beheer opslag>Wijzig opslagabonnement’.

Reservekopie iPhone maken met iTunes

iPhone backup iTunes

Een iPhone back-up maken kan natuurlijk ook via iTunes:

  • Sluit je iPhone of iPad met een Lightning-kabel aan op je Mac of pc en open iTunes.
  • Waarschijnlijk word je op je iPhone gevraagd of je de computer wilt vertrouwen: tik op ‘Vertrouw’ en voer je toegangscode in.
  • Klik linksboven in iTunes op het iPhone of iPad-icoon en kies ‘Maak reservekopie’.
  • Geef aan of je de reservekopie wilt coderen. Wanneer je ervoor kiest om niet te coderen, bevat de back-up geen gevoelige gegevens, zoals je wachtwoorden en gegevens van de Gezondheid-app.
iCreate 108
iCreate 108
Apple weet alles over je: bescherm je privacy
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar