Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Snel en eenvoudig bestanden herstellen in iCloud

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iCloud herstellen


Lees verder na de advertentie

Het is de nachtmerrie van iedere Apple-gebruiker: bestanden of andere gegevens kwijtraken. Helaas zijn ze weg voordat je er erg in hebt. Diensten als iCloud slaan gegevens namelijk niet lokaal op, maar synchroniseren ze via de servers van Apple. Geen zorgen – je kunt iCloud herstellen en de verwijderde bestanden terughalen met een verborgen functie. Lees hier hoe het werkt.

iCloud herstellen

iCloud herstellen

Wil je verwijderde bestanden in iCloud herstellen, dan doe je dit via de iCloud-website. Die werkte voorheen alleen op de Mac, inmiddels ook op de iPhone, iPad en op apparaten die niet van Apple zijn. Overigens kun je hier alleen bestanden herstellen die je de afgelopen dertig dagen (per ongeluk) hebt verwijderd. Is het langer geleden, dan zijn ze helaas voorgoed verdwenen.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Bestanden herstellen in iCloud werkt als volgt:

  • Ga naar www.icloud.com.
  • Log in met je Apple ID. Je belandt nu op de homepage van je iCloud-account.
  • Scrol naar beneden en klik op ‘Gegevensherstel’. Zie je dit niet? Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op het icoontje met de twaalf vierkantjes en kies ‘Gegevensherstel’.
  • Op de huidige pagina vind je vier categorieën van gegevens die je kunt herstellen: bestanden, bladwijzers, contacten en agenda’s. Klik op je voorkeur – in deze workshop gaan we voor ‘Herstel bestanden’.
  • Heb geduld – iCloud gaat nu even laden. In het menu dat daarna verschijnt, zie je je onlangs verwijderde bestanden uit iCloud Drive. Vink een of meerdere bestanden aan die je wilt terughalen en klik op ‘Herstellen’.

iCloud herstellen

Je bestanden worden nu vanzelf teruggezet op de plek waar ze voorheen ook stonden. Zo kun je er dus meteen weer mee aan de slag! Overigens kun je in het menu van bolletje vier dus ook archieven met contacten, bladwijzers en agenda’s terugplaatsen. Handig als je bijvoorbeeld een belangrijk contactpersoon of afspraak bent kwijtgeraakt.

Meer van dit soort Apple-tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer over iCloud

Upgraden naar iCloud+: zo werkt het (en dit heb je eraan)

iCloud-sleutelhanger: nooit meer wachtwoorden vergeten

Maak eenvoudig en snel een back-up van WhatsApp in iCloud

iCloud Drive werkt niet? Dit is de oplossing