Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

3 simpele manieren om in Safari je favoriete websites op te slaan

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
bladwijzers


Lees verder na de advertentie

Op sommige websites vind je precies wat je zoekt. Daar kom je graag nog een keer terug! Safari heeft drie mogelijkheden om je favoriete websites voor je te bewaren: bladwijzers, favorieten en de leeslijst. Wij leggen uit hoe je er handig gebruik van maakt!

1. Bladwijzers

Voordat we gaan opbouwen, ruimen we eerst onze bladwijzers op. De volgende stappen gaan over het opslaan, wijzigen en ordenen van bladwijzers.

1. Opruimen bladwijzers

Naam wijzigen bladwijzersStandaard staan er al een aantal voor je klaar, die gaan we opruimen. Open Safari en kies in de menubalk ‘Bladwijzers>Wijzig bladwijzers’. Ctrl-klik op ongewenste bladwijzers om ze te verwijderen.

2. Naam bladwijzers wijzigen

Bladwijzers ordenen
Staan er nuttige bladwijzers tussen maar hebben die een ellenlange of onduidelijke naam? Ctrl-klik op een bladwijzer, kies ‘Wijzig naam’ en verzin een betere naam.

3. Ordenen bladwijzers


kooptip

bladwijzers
Overzicht creëer je met mappen: maak ze via ‘Nieuwe map’ rechtsboven en sleep bestaande bladwijzers op de map. Gebruik bijvoorbeeld categorieën zoals ‘Nieuws’, Social Media’ of ‘Winkelen’.

4. Nieuwe bladwijzer toevoegen

Nieuwe bladwijzers

Nu gaan we nieuwe bladwijzers toevoegen. Open een website, bijvoorbeeld www.icreatemagazine.nl. Kies ‘Bladwijzers>Voeg bladwijzer toe’ of gebruik de toetscombinatie Cmd+D.

5. Zoekfunctie

stap5In de bladwijzereditor is overigens ook een handige zoekfunctie geïntegreerd. Vul rechtsboven een zoekterm in en alle passende resultaten verschijnen.

6. Map en beschrijving

nieuwe bladwijzers SafariEen nieuw venster verschijnt waarin je een van de zojuist gemaakte mappen (of de Favorieten) kiest als opslaglocatie. Daaronder kun je nog een beschrijving geven.

2. Favorieten

Mocht je nou echt favoriete websites hebben, dan kun je deze opslaan onder favorieten. Wanneer je bladwijzers hierin opslaat kun je ze in één klik bezoeken. Hier zijn ook sneltoetsen voor: met Cmd+Alt+1 open je de eerste favoriet, met Cmd+Alt+2 de tweede, et cetera.

Stel favorieten in

stap4Een bijzondere map die je bent tegengekomen onder de Bladwijzers, is ‘Favorieten’. Bladwijzers die hierin staan, verschijnen als icoontjes op de ‘Nieuw tabblad’-pagina zodat je er met maar één klik naartoe gaat.

3. Leeslijsten

Wil je een bladwijzer niet voor eeuwig bewaren, maar slechts tijdelijk om er later eenmalig heen te kunnen? Gebruik dan de leeslijst om websites op te slaan. Bijkomend voordeel: deze websites werken dan zelfs als je even geen internet hebt.

1. Handig alternatief

Leeslijst SafariWil je een pagina, bijvoorbeeld een artikel, bewaren om later nog te bekijken? Dan is de leeslijst een beter alternatief. Je voegt een item toe via ‘Bladwijzers’ of met Cmd+Shift+D.

2. Teruglezen leeslijst

Leeslijst teruglezenDe leeslijst haal je tevoorschijn via ‘Weergave> Toon leeslijstkolom’. Om gelezen items hieruit te verwijderen, veeg je boven een artikel naar links en kies je ‘Verwijder’.

Meer interessante tips, workshops of nieuws? Haal dan nu de nieuwe editie van iCreate Magazine in de webshop!

iCreate 82