Terug naar iTip: Batterij-percentage van je MacBook in de menubalk zetten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Batterij-percentage van je MacBook in de menubalk zetten

Door Laura Grootaarts18 november 2020 11:442 min. leestijd0

Als je een MacBook hebt, werp je regelmatig een blik op het batterij-icoontje in de menubalk. Daaraan kun je zien hoe het staat met het ladingsniveau van de accu. Het icoontje geeft een aardige indicatie, maar je kunt daarnaast ook het precieze percentage laten weergeven.

Na de komst van Big Sur is bij veel mensen het percentage verdwenen: je moet dan op het icoontje klikken om het percentage te zien. Maar soms is zelfs het hele icoon weg! Zó zet je de batterij in de menubalk van je Mac, met pal daarnaast het percentage.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Batterij in menubalk Mac

Batterij in menubalk Mac

  • Open de Systeemvoorkeuren (bijvoorbeeld via ‘Appeltje>Systeemvoorkeuren’).
  • Klik op ‘Dock en menubalk’.
  • Klik in de lijst links op ‘Batterij’.
  • Zorg ervoor dat ‘Toon in menubalk’ en ‘Toon percentage’ zijn aangevinkt. Het batterij-icoontje verschijnt nu met het percentage erbij rechtsboven in de menubalk.

Via dit venster in de Systeemvoorkeuren kun je je batterij inclusief het ladingsniveau ook tonen in het nieuwe bedieningspaneel. Daarvoor zet je een kruisje voor ‘Toon in bedieningpaneel’. Extra tip: staat het batterij in het bedieningspaneel maar niet in de menubalk? Dan kun je hem ook zo vanuit het bedieningspaneel de menubalk in slepen! Is het bedieningspaneel nieuw voor je, lees dan ook onze workshop Zo werkt het Bedieningspaneel in macOS Big Sur.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar