Terug naar Met deze iPhone-app stream je álles naar de Chromecast
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Met deze iPhone-app stream je álles naar de Chromecast

Door Koen van Ekeren3 februari 2020 11:312 min. leestijd4

Met een Chromecast kun je de belangrijkste media-apps in iOS (zoals Netflix, YouTube en Spotify) streamen, maar niet alles. De Foto’s-app van de iPhone bijvoorbeeld. En ook bij andere apps is Chromecast niet mogelijk, of niet toegestaan. Maar er is een manier om het beeld tóch op de televisie te krijgen. Dat doe je door het iPhone-scherm met een app te spiegelen op de Chromecast.

iPhone spiegelen Chromecast

iPhone spiegelen Chromecast

Om je iPhone scherm te spiegelen heb je eigenlijk AirPlay nodig, waarvoor je een Apple TV-kastje nodig hebt. Maar dankzij een nieuwe app kun je nu ook met een Chromecast iPhone mirroring gebruiken. Zo spiegel je het beeld van de iPhone naar je televisie:

De content wordt gestreamd in HD en het werkt erg soepel. Ideaal om video’s, games of foto’s op het grote beeld te bekijken. Houd rekening met dat de Replica-app niet bij álle content werkt, vanwege DRM-beperkingen. De series van Apple TV+ stream je er bijvoorbeeld niet mee, maar met de app lukt het ons om vrijwel alle content naar de Chromecast te sturen.

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Chromecast iPhone foto’s

De app is ook handig als je met een Chromecast iPhone foto’s wilt laten zien. Wil je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s en video’s uit de Foto’s-app op het grote televisiescherm projecteren, dan gaat dat normaal gesproken alleen met AirPlay. Met de app weet je de foto’s en video’s alsnog naar de televisie te krijgen.

Ook een app als Safari kan normaal gesproken niet overweg met Chromecast, maar met deze app lukt dat wel. Daarnaast is het ideaal voor content waarbij je de melding ‘Chromecast is niet toegestaan voor deze video’ krijgt, of waarbij de Chromecast-knop ontbreekt.

iCreate 122
iCreate 122
Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johnny
Lezer
Johnny

Hahaha nu pas?
Heeft Android standaard….

Atta
Lezer
Atta

Apple had het als eerst met Apple TV

Eugene
Lezer
Eugene

Dit is wel een nieuwe 2020 app. Mijn Chromecast v3 moest ik op een gegeven moment eerst altijd helemaal naar fabrieksinstellingen resetten eer dat ik iphone of Ziggo Samsung Galaxy TAB 7.0 Tablet (Oud en traag) kon spiegelen. Nu doet ie het gelukkig wel weer wat beter. Maar toen toch maar de keuze gemaakt voor een AppleTV ipv nieuwere Chromecast toen ze eens iets in de aanbieding waren en moet zeggen echt geen spijt van achteraf. Beide valt eigenlijk ook wel moeilijk te vergelijken maar mirroren/spiegelen airplay heeft eigenlijk nog nooit gehaperd of me mobiele telefoons zijn niet verbonden met… Lees meer »

indodese
Lezer
indodese

Uhm.. maar dat is dus alleen het beeld (merk ik)?? Als we het hebben over ‘video, games en alle content’ dan heb je er niks aan zonder geluid toch?!?