Terug naar Sporten met de Apple Watch: zo haal je alles uit de hartslagmeter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Sporten met de Apple Watch: zo haal je alles uit de hartslagmeter

Door Koen van Ekeren5 maart 2018 11:222 min. leestijd0

De Apple Watch is een geliefd apparaat onder sporters en dat komt mede door de ingebouwde hartslagmeter, die zeer nauwkeurig is. Maar waar registreert Apple de gegevens precies en wat kun je ermee? Je leest het in deze workshop.

hartslagmeter Apple Watch

Hartslagmeter Apple Watch

Steeds meer sporters maken gebruik van een hartslagmeter om de intensiteit van een training te bepalen. Op de lange termijn kun je daarmee zelfs achterhalen met welke hartfrequentie je de beste resultaten neerzet. Er zijn verschillende plekken waar je deze gegevens kunt raadplegen:

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

1. Gezondheid-app

De Apple Watch meet je hartslag gedurende de hele dag. De resultaten worden overzichtelijk weergegeven in de Gezondheid-app van je iPhone, bij ‘Gegevens>Hart’. Je kunt ze laten weergeven in een grafiek per dag, week, maand of jaar.

2. Alle gegevens

Wil je alle geregistreerde hartslagmetingen inkijken? Dan moet je ook bij de Gezondheid-app zijn. Ga hier naar ‘Bronnen’, tik op de naam van je Apple Watch en kies ‘Hartslag’. De Apple Watch meet je hartslag elke vijf minuten, maar bij een work-out voortdurend.

3. Work-out

Als je op een Apple Watch een work-out hebt gestart, houdt hij in de Activiteit-app van je iPhone nauwkeurig het verloop van je hartslag bij. Je ziet dan duidelijk hoe het zat met het verloop van de intensiteit van je training. Ga hiervoor in de Activiteit-app van je iPhone naar het tabblad ‘Worg-Outs’. Kies een maand en open een Work-out. Hier zie je alle statistieken, zoals de afstand, tijd en het calorieënverbruik.

Best verkochte wearable

Apps van derden

Ook andere apps kunnen toegang krijgen tot de hartslagmeter Apple Watch. Een app als Runkeeper is bijvoorbeeld een aanrader. De Watch-app heeft een apart hartslagscherm om de zones weer te geven. Welke apps je hartslaggegevens mogen inzien, vind je in de Gezondheid-app van je iPhone bij ‘Bronnen’.

Deze tip is een onderdeel van ‘Fit met je iPhone en Apple Watch’ uit iCreate 96. Bestel de uitgave in de webshop en ontdek hoe leuk het is om te sporten met de iPhone en Apple Watch.

iCreate 96
iCreate 96
Beveilig je Mac en iPhone
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar