Terug naar Gebruik vormen in je Keynote-presentatie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Gebruik vormen in je Keynote-presentatie

Door Laura Grootaarts29 december 2020 10:303 min. leestijd0

Een professioneel ogende presentatie maken met Keynote op de iPad is nu gemakkelijker dan ooit tevoren. Vorig jaar zijn er allerlei nieuwe sjablonen en thema’s toegevoegd. En dan zijn er ook nog de geometrische vormen om je diashow mee te larderen. De bibliotheek met vormen is uitgebreider dan ooit. Heb je weinig geschikt beeldmateriaal of zelfs alleen maar tekst, dan vind je in de vormenbibliotheek altijd nog wel iets om je presentatie mee op te fleuren! Kortom: met vormen geef je vorm aan zelfs de lastigste presentatie!


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

iPad-bezitters profiteren van nog een nieuwe Keynote-functie. Tenminste, als je een Magic Keyboard of ander extern toetsenbord hebt. Hiermee is het namelijk heel gemakkelijk om vormen, foto’s en eigenlijk alle andere objecten te dupliceren. Wij presenteren u dus: de nieuwste trucjes voor je presentatie!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Afbeeldingen toevoegen

Het is nu gemakkelijker om afbeeldingen toe te voegen aan presentaties. Je tikt hiervoor op het plusje rechtsboven en dan op ‘Foto of video’. Of tik op ‘Camera’ en schiet direct een foto met je iPad.

2. Stijl en formaat

Tik op de foto die je hebt toegevoegd om deze te selecteren. Met de blauwe bolletjes versleep je hem en pas je het formaat aan. Tik op het kwastje om zaken als randjes en schaduwen toe te voegen.

3. Vormen

Via het plusje kun je vormen toevoegen. Tik op de knop met het rondje en het vierkantje en verbaas je over de hoeveelheid. Ze zijn eveneens schaalbaar, en met het kwastje pas je de stijl aan.

4. Vormen bewaren …

Misschien wil je een vorm terug laten komen verderop in je presentatie. Tik dan op de vorm en op ‘Voeg toe aan vormen’. Niet alle aanpassingen worden bewaard, maar bijvoorbeeld hoek en spiegeling wel.

5. … of dupliceren

Heb je een toetsenbord gekoppeld aan je iPad? Duw op option en versleep een vorm of afbeelding om deze te dupliceren. Geen toetsenbord? Dan moet je erop tikken en kopiëren en plakken.

6. Omtrek

In één oogopslag de complete structuur van je presentatie zien? Ook dat is nu gemakkelijker! Tik op het middelste icoontje links, en kies dan voor de optie ‘Omtrek’. Je krijgt dan een soort inhoudsopgave.

Nieuwe export-optie: video!

Tik op het bolletje met de drie puntjes en tik op ‘Exporteer>Film’ om je presentatie om te zetten naar een video (een .mov-bestand). Je bepaalt zelf onder meer de resolutie, welke dia’s getoond worden en hoe snel de dia’s elkaar opvolgen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar