Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iWork 13.1: alle nieuwe functies voor Pages, Numbers en Keynote

Met elke update worden er heel wat vernieuwingen toegevoegd aan Pages, Numbers en Keynote. Wat de nieuwe functies zijn voor iWork 13.1? We nemen het allemaal met je door. De meeste stappen voeren we uit in Pages, maar werken op dezelfde manier in Keynote en Numbers.
iWork 13.1 nieuwe functies
Icon voor Pages
Pages
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

iWork 13.1 nieuwe functies
1

Van Notities naar Pages

Begin je met een notitie in Notities, maar blijkt die wat meer om het lijf te hebben? Via het Deel-menu open je hem direct in Pages, waar je veel meer kunt doen met de opmaak. Dit was aangekondigd voor iOS 17, maar werkte veel eerder al.

iWork 13.1 nieuwe functies
2

Bijgewerkte sjablonen

De sjablonen hebben een nieuw likje verf gekregen! Sowieso is er de laatste tijd het een en ander toegevoegd, dus neem een kijkje in de sjablonenkiezer en geef rapporten, schoolverslagen en wenskaarten net wat meer schwung.

Instructiefoto: Subtotalen
3

Subtotalen

In gestapelde staaf-, kolom- en vlakdiagrammen kun je voortaan labels met subtotalen weergeven. Hiervoor selecteer je het diagram en ga je via de Opmaak-balk rechts naar ‘As’. Je geeft het aan bij ­‘Waardelabels’.

iWork 13.1 nieuwe functies
4

Vector-bestanden

Pages, Numbers en Keynote hebben nu ondersteuning voor SVG-bestanden: ‘scalable vector graphics’. Je kunt er het best even op googelen, dan vind je er talloze om mee aan de slag te gaan. Sommige bestanden hebben meer opties dan andere, dus het is een kwestie van uitproberen. Wij hebben deze SVG-­vogeltjes bijvoorbeeld gedownload van svgrepo.com.

Instructiefoto: SVG's bewerkbaar maken
5

SVG’s bewerkbaar maken

Selecteer de SVG-afbeelding en ga naar ‘Opmaak>Vormen en lijnen>Haal uiteen’ (soms blijft deze optie grijs, dan heb je pech). Klik daarna in hetzelfde menu op ‘Maak bewerkbaar’. Er verschijnen dan hendeltjes.

Instructiefoto: Opslaan in Bibliotheek
6

Opslaan in Bibliotheek

Met de hendeltjes pas je de vorm naar eigen inzicht enigszins aan. Vind je het een geslaagd experiment, dan kun je de vorm opslaan in je vormenbibliotheek voor later gebruik. Dit doe je via ‘Opmaak>Vormen en lijnen>Bewaar in Mijn vormen’.

ws_iwork
7

Exporteer als afbeelding

Is je document een plaatje geworden? Maak er dan ook een echt plaatje van! Ga naar ‘Archief>Exporteer naar>Afbeeldingen’. Hier geef je aan wat voor type afbeelding het moet worden en welke pagina’s het betreft.

ws_iwork
8

Diashows delen

Ga FaceTimen en start Keynote. Klik op de groene FaceTime-knop in de menubalk en op het knopje rechts. Kies ‘Venster’, klik op ‘Deel dit venster’ en start je diashow. De ander kan dan meekijken via SharePlay.

Hier vind je de belangrijkste functies

iWork 13.1 nieuwe functies
SVG-bestanden

Pages, Numbers en Keynote hebben nu ondersteuning voor SVG-bestanden. Je kunt er het best even op googelen, dan vind je er talloze om mee aan de slag te gaan. Sommige bestanden hebben meer opties dan andere, dus het is een kwestie van uitproberen.