Terug naar Zo kun je voor alle personen in je iPhone eigen fotoalbums maken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Zo kun je voor alle personen in je iPhone eigen fotoalbums maken

Door Annemiek Lourensen30 augustus 2022 09:024 min. leestijd0

Je iPhone gebruikt gezichtsherkenning voor diverse doeleinden. Ook in Foto’s: hij herkent gezichten in je afbeeldingen en groepeert ze automatisch in hun eigen fotoalbums, onder het kopje Personen. Meestal dan, want een foto wordt overgeslagen als een gezicht niet herkend wordt. En lijken twee mensen op elkaar, dan kunnen zij elkaars albums gaan infiltreren. Onhandig, dus is het maar al te fijn dat je deze fotoalbums van personen ook zélf kunt maken en bewerken op je iPhone.

Fotoalbums personen maken iPhone


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Waar is Waldo?

Fotoalbums personen maken iPhone

Voordat je voor Jan en alleman eigen fotoalbums gaat maken, controleer je welke personen er al een hebben op je iPhone. Open de app Foto’s, tik op het tabblad ‘Albums’ en scrol naar ‘Personen en plaatsen’. Tik op ‘Personen’: hier staan alle persoonsgebonden albums.

Soms maakt je iPhone meerdere albums van één persoon. Voeg ze in dat geval samen: ga naar het overzicht van Personen, tik op ‘Selecteer’ en kies de albums die je wilt samenvoegen. Tik op ‘Combineer>Ja’ om je keuze te bevestigen.

Heeft je iPhone tientallen persoonsgebonden albums, maar bekijk je meestal dezelfde? Open zo’n album, tik rechtsboven op de drie bolletjes en kies ‘Zet [naam] in favorieten’. Hij staat vanaf nu bovenaan het overzicht van Personen.

Is er een album van iemand waar je niet close mee bent? Geef dat in ditzelfde menu aan met ‘Licht [naam] minder uit’. Zo verschijnen afbeeldingen van diegene minder snel in terugblikken, uitgelichte foto’s en de Foto-widget.

Na een ruzie mag het fotoalbum van de boosdoener wellicht weg. Dat kan in één klap met ‘Verwijder [naam] uit ‘Personen’’. Let op: het persoonsgebonden album verdwijnt ook uit iCloud.

2 Bibliotheek

Fotoalbums personen maken iPhone

Staan alle (belangrijke) mensen er al tussen? Navigeer dan naar stap 6. Zo niet, dan moet je zelf wat stappen zetten. Tik op het tabblad ‘Bibliotheek’, zoek een afbeelding met daarin de persoon die je wilt toevoegen en open hem.

3 Iconisch

ws_foto

Wanneer je de foto hebt geopend, leg je je vinger op de afbeelding en veeg je naar boven. Linksonder in de hoek van de foto staat nu een rond icoontje met daarin de betreffende persoon. Tik hierop.

4 Bij de naam noemen

ws_foto

Je kunt een fotoalbum direct identificeren als je hem de naam van de persoon geeft. Tik op ‘Tag met naam’, typ hem en tik op ‘Volgende>Gereed’. Staat de naam ook in je contactenlijst? Dan kun je deze tijdens het typen selecteren.

5 Daar is Waldo!

ws_foto

Het album is afgerond; tijd om wat stappen te herhalen. Tik op het tabblad ‘Albums’, scrol naar ‘Personen en plaatsen’ en tik weer op ‘Personen’. Hier staat je gloednieuwe album vanaf nu te pronken, dus tik erop om hem te openen.

6 Foto’s toevoegen

ws_foto

Foto’s van deze persoon worden vanzelf in het album gezet, mits diegene wordt herkend. Is er een overgeslagen, dan voeg je hem toe door stappen 2 tot en met 4 te herhalen. Als je bij stap 4 de naam typt, selecteer je nu het album.

7 Foto’s verwijderen

ws_foto

Per ongeluk een foto van een ander toegevoegd? Verwijder hem dan handmatig: open het album, tik op ‘Selecteer’ en kies de ongewenste foto(‘s). Tik daarna op het Deel-icoontje linksonder en op ‘Dit is/zijn niet [naam persoon]’.

8 Miniatuurfoto

ws_foto

Elk album bij ‘Personen’ heeft een miniatuurfoto als voorproefje. Die kiest je iPhone voor je uit, maar je kunt ook zelf een foto aanwijzen. Open het album van de persoon, houd een foto ingedrukt en tik op ‘Stel in als hoofdfoto’.

Herinneringen ophalen

Foto’s kan meer dan persoonsgebonden fotoalbums maken: je iPhone tovert foto’s van vaak voorkomende personen, plaatsen of gebeurtenissen ook om in automatisch gegenereerde filmpjes, inclusief rustgevende soundtrack. Dit gebeurt enigszins sporadisch, met uitzondering van een persoonsgebonden album. Zodra deze uit een handvol foto’s bestaat, gaat je iPhone al monteren.

Het resulterende terugblikfilmpje komt dan bovenaan het album te staan, met een enorme voorvertoning die het halve scherm opvult. Verwacht geen meesterwerk, wel een leuke montage om herinneringen aan iemand op te halen. Wil je er zelf een maken? Ontdek dan hoe je een eigen terugblikfilmpje maakt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar