Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Maak een vakantiealbum op je iPhone

De Foto’s-app op de iPhone en iPad heeft allerlei handige functies voor het organiseren van foto's uit verschillende bronnen. Hier gaan we ze allemaal voor je langs. Zo heb je op je iPhone straks een compleet vakantiealbum in elkaar gezet.
iPhone vakantiealbum
Icon voor Foto's
Foto's
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_foto's_150
1

Kies je foto’s

Wanneer je een sd-kaartlezer aansluit of je camera aansluit met een kabeltje, geef je aan welke beelden je wilt importeren. De Foto’s-­app maakt het je gemakkelijk: je ziet vinkjes bij wat je al eerder hebt geïmporteerd.

ws_foto's_150
2

Importeer

Heb je alle foto’s geselecteerd die je in je album wilt zetten? Tik op ‘Importeer>Importeer selectie’. De Foto’s-app geeft je na het importeerproces de optie om de originelen te bewaren. Doe dat altijd: zo heb je een back-up van je plaatjes.

ws_foto's_150
3

Alles bij elkaar

Je geïmporteerde foto’s komen nu in je fotobibliotheek – oftewel, je eindeloze stroom aan foto’s. En doordat ze doorgaans geen locatiedata hebben, wordt het een beetje ongeorganiseerd. Maar dat los je gelukkig zo op.

ws_foto's_150
4

Maak een album

Eerst is het van belang om een nieuw album te maken. Dat doe je onder ‘Albums’. Tik hier op het plusje, en maak een nieuw album. Geef hem een logische naam, zoals ‘Italië 2023’, en tik op ‘Bewaar’.

ws_foto's_150
5

Vind je beelden

Je kunt nu direct beelden toevoegen, maar wij tikken juist op ‘Annuleer’. Je kunt namelijk beter naar beelden zoeken onder het tabblad ‘Zoek’. Tik erop, en zoek naar het modelnummer van je camera.

ws_foto's_150
6

Voeg toe

Je vindt nu alle foto’s van die specifieke camera. Tik op ‘Toon alles’, en selecteer de foto’s die je aan je album toe wilt voegen. Kies dan voor de deelknop linksonder, en tik op ‘Zet in album’. Kies dan je nieuwe album.

ws_foto's_150
7

Hoe laat?

Navigeer naar je album via ‘Albums’. Voordat je iPhone-foto’s aan het album toevoegt, is het goed om plaatjes aan te tikken om te zien of de tijd en datum van je camera wel klopt. Zo niet, dan kun je dat zo oplossen.

ws_foto's_150
8

Fix het

Selecteer alle plaatjes van dezelfde camera, en tik op de drie puntjes rechtsonder. Kies dan ‘Pas datum en tijd aan’. Verschuif de tijd en datum – alles is op basis van je eerste foto – en tik op ‘Pas aan’.

ws_foto's_150
9

Volgorde

Wanneer de datum en tijd bij alle foto’s klopt, kun je je iPhone-foto’s toevoegen aan het album met de ‘+’-knop. Tik als laatste op de drie puntjes rechtsboven en selecteer ‘Sorteer>Oudste eerst’ als volgorde.

Hier vind je de belangrijkste functies

Vakantiealbum iPhone
Foto’s importeren

Het importeren van foto’s op je iPhone en iPad kan op veel manieren. Het gemakkelijkst is om een adaptertje in huis te halen waarmee je het (micro)sd-kaartje van je camera uitleest. Deze verschijnt in je Foto’s-app wanneer je hem aansluit.

Helaas is het wel zo dat je voor je iPhone doorgaans een andere adapter nodig hebt dan voor je iPad: de meeste iPads zijn overgestapt op usb-c, maar alle iPhones voor de iPhone 15 (Pro) hebben Lightning. Heb je een modernere camera, dan kun je vaak ook draadloos je beelden overhevelen met een bijbehorende app, maar dan sla je het normale importeermenu van Foto’s (stap 1 en 2) over.