Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Sfeervolle terugblikvideo’s maken met je iPhone

Terugblikvideo's maken iPhone
Icon voor Foto's
Foto's
Icon voor iPhone
iPhone
Moeilijkheid:
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Digitale foto’s die je niet laat afdrukken, zie je eigenlijk zelden terug. Maar Apple doet iets leuks met je foto’s (én video’s) in de app Foto’s, waardoor je kiekjes wel weer onder de aandacht komen. Op het tabblad ‘Voor jou’ vind je zogenaamde terugblikvideo’s: deze kun je zelf maken, maar je iPhone genereert ze zo nu en dan ook automatisch.

Hij herkent belangrijke personen, plaatsen en momenten en brouwt er dan zelf een video van, met een bijpassende soundtrack. Sinds iOS 15 kies je uit diverse nieuwe stijlen en muziek. Zo worden deze overzichtjes nóg persoonlijker dan ze eerst al waren. Terugblikken zijn ook beschikbaar op je Mac, maar daar zijn de opties minder uitgebreid.

Terugblikvideo's maken iPhone

Terugblikvideo’s maken op je iPhone: dit moet je weten

1

Verander de titel

Op de Mac vind je de terugblikken via de navigatiebalk aan de linkerkant. Dubbelklik erop om er eentje te openen. Om de titel en ondertitel te wijzigen, klik je bovenin op de bol met de drie puntjes en op ‘Wijzig titel’.

2

Andere hoofdfoto

Wil je een andere foto vooraan in je video en als uitgelichte afbeelding? Pauzeer de video dan op deze foto: via de bol met de drie puntjes bovenin vind je de optie ‘Maak hoofdfoto’.

3

Raster

Via deze knop zet je alle foto’s en video’s uit de terugblik in een overzichtelijk raster. Dubbelklik je op een van de foto’s, dan speelt je terugblik af vanaf het moment dat deze foto in beeld komt.

4

Hartje

Door op dit hartje te klikken, geef je aan dat deze terugblik een van je favorieten is. Je vindt je favoriete terugblikken door via de navigatiebalk naar je terugblikken te gaan en dan in het hoofdscherm op ‘beste terugblikken’ te klikken.

5

Terugblikken op macOS Monterey

Op de Mac heb je minder opties om je terugblikvideo naar je hand te zetten. Een leuk alternatief is een diavoorstelling. Open via ‘Mijn albums’ in de navigatiebalk een van je albums en klik vervolgens bovenaan in het hoofdscherm op ‘Diavoorstelling’.

Maak een terugblikvideo

Instructiefoto: Kies je moment
1

Kies je moment

Tijd om je iPhone te pakken en terugblikvideo’s te maken. Ga naar de tab ‘Albums’ en open een album, of ga naar de tab ‘Bibliotheek’ en tik op ‘Maanden’ of ‘Dagen’. Tik op de bol met de drie puntjes en tik op ‘Speel terugblikvideo af’. De video is vaak al behoorlijk leuk.

Instructiefoto: Terugblik-mixes
2

Terugblik-mixes

Tik op het scherm terwijl de video speelt en er komen diverse knoppen tevoorschijn. Tik linksonder op de muzieknoot. Veeg horizontaal over het scherm om verschillende fotografische stijlen met bijbehorende muziek toe te passen.

Instructiefoto: Terugblikstijlen
3

Terugblikstijlen

Tik rechtsonder op de knop met de drie overlappende ­cirkels. Je kunt nu kiezen uit twaalf verschillende stijlen. Zo maak je bijvoorbeeld een video met ‘Warm contrast’ of een ‘Film noir’. Tik op jouw keuze en op ‘Gereed’.

Ws_terug_4
4

Soundtrack

Je belandt nu weer bij de Terugblik-mixes. Tik hier op de knop met de muzieknoot. Selecteer een nummer voor je terugblikvideo, of zoek iets specifieks. Als Apple Music-abonnee is je keuze ruimer.

Instructiefoto: Wijzig de titel
5

Wijzig de titel

Je iPhone plakt automatisch een titel op de eerste scène van je terugblik, maar misschien kun je zelf iets inspirerenders bedenken. Tik op het scherm als je video speelt, daarna op de drie puntjes en dan op ‘Wijzig titel’.

Instructiefoto: Beheer de foto's
6

Beheer de foto’s

Je hebt zelf nog enigszins invloed op de foto- en videoselectie in je terugblik. Via de bol met de drie puntjes vind je ook de optie ‘Beheer foto’s’. Hier vink je materiaal dat je in je video wilt hebben aan. Tik daarna op ‘Gereed’.

Instructiefoto: Verander de hoofdfoto
7

Verander de hoofdfoto

Welke foto moet als eerste in beeld komen? Pauzeer de video bij deze foto en tik op de bol met de drie puntjes. Tik hier op ‘Maak hoofdfoto’. Hij wordt dan naar voren verplaatst en dient als cover voor je terugblik.

Instructiefoto: Voor jou
8

Voor jou

Je terugblik vind je altijd terug op de tab ‘Voor jou’. Daar kun je hem nog eens terugkijken of eventueel opnieuw bewerken. Verwijderen kan ook: je vindt ook deze optie door op de bol met de drie puntjes te tikken.