Terug naar Fleur je document op met 500 professioneel getekende vormen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Fleur je document op met 500 professioneel getekende vormen

Door Koen van Ekeren24 augustus 2017 11:092 min. leestijd0

Pages, Numbers en keynote al geüpdatet? Dan heb je de keuze uit vijfhonderd professioneel getekende vormen om je document een fraai extraatje te geven. Op het eerste gezicht ogen de vormen ietwat basaal. Maar door de vele bewerkingsmogelijkheden, creëer je een stijlvolle illustratie die perfect aansluit bij je tekst. Wij laten je zien hoe het werkt in Pages op de Mac, maar je vindt de vormen ook de andere iWork-programma’s voor iOS en macOS.

Deze workshop komt uit iCreate 90:

iCreate 90
iCreate 90
Welke Mac past bij jou?

1. Vorm kiezen uit de bibliotheek

getekende vormen iwork

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Open een Pages-document en klik in de knoppenbalk op ‘Vorm’. Hier heb je de keuze uit 500 professioneel getekende vormen, ingedeeld in categorieën, waaronder dieren, voedsel, mensen en werk.

2. Vorm bewerken

getekende vormen iwork

Versleep je vorm naar de plek waar je hem wilt hebben. Ga vervolgens in de Opmaakbalk naar ‘Stijl’ en pas de kleur aan in ‘Vulling’. Voeg eventueel een schaduw toe.

3. Loskoppelen

getekende vormen iwork

Veel vormen bestaan uit meerdere delen. Koppel de vorm los om de afzonderlijke delen te bewerken. Dit doe je met een Ctrl-klik op de vorm, waarna je kiest voor ‘Koppel los’.

4. Deel bewerken

getekende vormen iwork

Nu is het mogelijk om elk deel van de vorm afzonderlijk te bewerken, zoals de kleur. Ook kun je losse onderdelen vermenigvuldigen; Ctrl-klik dan op de vorm en kies ‘Dupliceren’.

5. Favorieten opslaan

getekende vormen iworkBen je van plan een afzonderlijk deel vaker te gaan gebruiken? Ctrl-klik op de vorm en kies ‘Bewaar in ‘Mijn vormen’’. Een stijl sla je op door bij de sectie ‘Stijl’ op het plus-icoon te klikken.

6. Vormen combineren

getekende vormen iwork

Gooi je creativiteit in de strijd met het combineren van vormen. Cmd-klik op de vormen en ga naar ‘Opmaak>Ordenen’. Kies hier voor ‘Combineer’. De vormen worden nu samengebracht tot één vorm.

7. Vormen weglaten

getekende vormen iwork

Kies ‘Laat weg’ om het overlappende deel van de vorm te verwijderen, zoals hierboven. Klik op ‘Doorsnede’ om het overlappende deel over te laten, of ‘Trek af’ om de vormen van elkaar af te halen.

8. Tekst toevoegen

getekende vormen iwork

Het is eenvoudig om tekst toe te voegen aan een vorm. Dubbelklik op een vorm en typen maar! Bewerk de stijl vervolgens in de sectie ‘Tekst’. Vaak is het nodig om de lettergrootte kleiner te maken.

9. Draaien

getekende vormen iwork

Houd je muis op de illustratie en versleep de witte vierkantjes op de rand om hem groter of kleiner te maken. Als je de afbeelding wilt draaien, houd je Cmd ingedrukt en versleep je een hoekpunt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar