Terug naar Snel je eigen cadeaulabels maken met Pages
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Snel je eigen cadeaulabels maken met Pages

Door Laura Grootaarts21 december 2022 09:003 min. leestijd0

Met een kaartje waarop je de naam van de gever en de ontvanger vermeldt, maak je je presentjes pas echt feestelijk. In Pages is het heel eenvoudig om zelf zulke cadeaulabels te maken. Heb je eenmaal een mooi label gecreëerd, dan kun je die eindeloos hergebruiken. Want met behulp van de vormenbibliotheek is een label snel aan te passen op de ontvanger van het cadeautje of de specifieke gelegenheid. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe het werkt op de Mac.

Cadeaulabels maken


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

1 Vorm

cadeaulabels maken

Open een nieuw leeg document in Pages en klik bovenaan in de knoppenbalk op ‘Vorm’. Hiermee open je de vormenbibliotheek. Ga naar het zoekveld, typ ‘Label’ en klik op de Label-vorm om hem in het document te zetten.

2 Formaat

cadeaulabels maken

Versleep het label naar linksboven in het document. Het is nu erg klein: versleep de hendels om het formaat te veranderen. De getallen geven aan hoe groot het label in het echt wordt. Bepaal zelf wat je nodig hebt qua afmetingen.

3 Kleurtje

cadeaulabels maken

Selecteer het label en open de opmaakbalk rechts. Onder ‘Vulling’ kies je een vulkleur of verlooptint. Geen kleurenprinter? Dan kies je voor wit. Via de kleurencirkel vind je overigens alle kleuren van de regenboog.

4 Kniprand

cadeaulabels maken

Onder de kleur kies je bij ‘Rand’ voor ‘Lijn’. Klik daaronder op het lijntje en kies in het uitklapmenu met diverse lijnopties voor een stippellijn. Dit wordt straks de kniprand rondom je label heen.

5 In vorm

cadeaulabels maken

Het label is nu nog saai. Zoek in de vormenbibliotheek naar een passende afbeelding – bijvoorbeeld een kerstboom – en klik hierop. Sleep deze kerstboom op het label. Gele lijnen helpen je vervolgens bij het positioneren.

Deze workshop is geschreven met de feestdagen in het achterhoofd. Maar de cadeaulabels kun je natuurlijk maken voor zo’n beetje iedere gelegenheid. In de vormenbibliotheek vind je altijd wel een geschikte afbeelding.

6 Van … Voor …

ws_pages_144

Klik wederom op het label en begin te typen: ‘Van’ en daaronder ‘Voor’. Via het paneel ‘Tekst’ in de opmaakbalk bepaal je het lettertype, de kleur en meer details. Namen invullen kan al, maar handgeschreven ná het uitprinten is leuker. Kies overigens wel voor een decoratief lettertype. Op de website dafont vind je de mooiste opties.

7 Groepeer

ws_pages_144

Klik op de kerstboom, en dan met Cmd ingedrukt op het label: zo zijn beide vormen geselecteerd. Ctrl-klik nu ergens in je creatie. Daarna klik je in het menu op ‘Groepeer’: zo maak je een geheel van beide vormen.

8 Dupliceer

ws_pages_144

Ctrl-klik nu op de gegroepeerde vorm en klik op dupliceer om precies zo’n label te maken. Zet de labels netjes naast elkaar – de gele hulplijnen laten opnieuw zien hoe je alles nauwkeurig naast of onder elkaar krijgt.

9 Iets anders?

ws_pages_144

Dubbelklik op de kerstboomvorm van het duplicaat en duw op backspace om deze te verwijderen. Via de vormenbibliotheek kies je eventueel een andere vorm. Zet die op de plek van de boom – de tekst schuift mee.

Printen

De cadeaulabels kun je het best printen (sneltoets: Cmd+P) op wat dikker papier. Heb je dat niet? Dan is het leuk om (zwart-wit) labels op gewoon papier uit te printen en op gekleurd karton te plakken. Bij het uitknippen mag best een randje gekleurd karton te zien zijn.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar