Terug naar Zo kun je Apple Music Classical gratis proberen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo kun je Apple Music Classical gratis proberen

Door Annemiek Lourensen29 maart 2023 10:434 min. leestijd0

Gisteren is Apple Music Classical gelanceerd, maar om deze app te gebruiken, heb je wel een Apple Music-abonnement nodig. Heb je dit niet en wil je de de app eerst proberen voordat je een abonnement gaat afsluiten? Ontdek hier op welke manieren je Apple Music Classical gratis kunt proberen.

Apple Music Classical gratis

Apple Music Classical: gratis?

Sinds gisteren is het eindelijk zover: Apple Music Classical is uit! Deze app voor klassieke muziek heeft meer dan 5 miljoen nummers en maakt het gemakkelijker om specifieke muziekstukken te vinden. Het heeft namelijk een exclusieve zoekfunctie waarmee je werken snel kunt opsporen op basis van componist, werk, dirigent en zelfs catalogusnummer.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Hoewel Apple Music Classical in de App Store een losse app is, maakt het wel gebruik van het aanbod van Apple Music. Daarom heb je een abonnement op deze muziekdienst nodig om de wereld aan klassieke muziek te verkennen. Twijfel je of je je wilt abonneren? In dat geval zijn er verschillende manieren om Apple Music Classical tijdelijk gratis te proberen. Hieronder lopen we de beste opties na.

Houd er echter wel rekening mee dat je doorgaans maar één keer de kans krijgt om een gratis proefperiode te beginnen. En ben je na deze periode van plan om je abonnement stop te zetten, dan wordt je verzamelde muziekbibliotheek verwijderd. Overweeg daarom goed welke van de onderstaande opties je het beste kunt kiezen.

Proefabonnement

Apple Music biedt nieuwe abonnees standaard een gratis proefabonnement van één maand aan. Zodra dit voorbij is, moet je maandelijks abonnementskosten gaan betalen. Het bedrag daarvan staat vast en hangt af van het soort abonnement dat je hebt afgesloten – daarover zo meer. Maar je zit nergens aan vast, want je kunt een (proef)abonnement op ieder moment annuleren.

Je begint de proefperiode als volgt:

  • Open de Apple Music-app op je iPhone, iPad of Mac.
  • Ga onderin naar het tabblad ‘Luister nu’.
  • Tik op ‘Probeer nu’.
  • Volg de instructies op het scherm.

Nieuw Apple-product

Heb je onlangs een nieuw Apple-product gekocht of ben je van plan dit te doen? Dan maak je wellicht kans op maar liefst zes maanden gratis Apple Music. Dit is namelijk standaard inbegrepen bij aankoop van een HomePod, AirPods of Beats koptelefoon. Na aankoop van zo’n toestel heb je dan negentig dagen om deze aanbieding te verzilveren, en je kunt het (proef)abonnement op ieder moment opzeggen.

Je vindt de actie in de Apple Music-app, dus voer de bovenstaande stappen opnieuw uit. Al werkt het ook door de Instellingen-app te openen: tik bovenin op ‘6 maanden gratis Apple Music’ om het proefabonnement af te sluiten. Zie je deze optie nergens staan? Waarschijnlijk heb je ooit al eens eerder gebruikgemaakt van een proefperiode en kom je dus niet meer in aanmerking.

Shazam

Apple Music en de muziek-app Shazam slaan regelmatig de handen ineen om aantrekkelijke proefabonnementen aan te bieden. Soms gaat het om een proefperiode van slechts een maand, maar het is ook wel eens vijf maanden geweest. Op moment van schrijven heeft Shazam een deal die hier precies tussenin zit. Ontdek daarom gauw hoe je Apple Music 3 maanden gratis krijgt.

Ander abonnement

Als je al een Apple Music-abonnement hebt, is het helaas niet mogelijk om over te schakelen naar een gratis proefperiode. Al kun je mogelijk wel geld besparen door van abonnement te wisselen. Zo is het wellicht voordeliger om met je hele gezin een gezamenlijk abonnement af te sluiten. Bij Apple Music heb je namelijk de keuze uit de volgende abonnementen:

Voor laatstgenoemde kom je alleen in aanmerking als je bent ingeschreven bij een hogeschool of universiteit. Je betaalt dit maandelijkse bedrag dan zolang je hier staat ingeschreven, met een maximumtermijn van 48 maanden. En als bonus krijg je zelfs toegang tot Apple TV+.

Meer over Apple Music

Wil je meer leren over Apple Music? Ontdek dan meer van onze artikelen over de muziekdienst. En als je wekelijks op de hoogte wilt blijven van het laatste Apple-nieuws en de leukste tips, dan schrijf je je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar