Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Klok verzetten: zo gaat je iPhone automatisch over naar de zomertijd

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Vergrendelscherm klok widget


Lees verder na de advertentie

Het is weer zover: dit weekend gaat de zomertijd in en wordt de klok een uurtje verzet. Dit zorgt ervoor dat het ’s ochtends pas een uur later licht is, en ’s avonds een uur later donker. Maar hoe verzet je de klok op je iPhone of iPad? Als je op zondagochtend een belangrijke afspraak hebt, wil je natuurlijk dat het goed gaat!

Vergrendelscherm klok widget

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Klok één uur vooruit

Zomertijd, ook wel bekend als daylight saving time, is de periode in het jaar waarin de klok één uur vooruit wordt gezet ten opzichte van de standaardtijd (oftewel de wintertijd). Dit wordt gedaan om optimaal gebruik te maken van het daglicht in de zomermaanden, zodat het ’s avonds langer licht blijft.


kooptip

In de meeste Europese landen begint de zomertijd op de laatste zondag van maart – dat is dus aanstaande zondag 26 maart. Tijdens de overgang van winter- naar zomertijd wordt de klok ’s nachts om 2.00 uur een uurtje vooruit gezet, waardoor de dag een uur langer lijkt te duren.

Zomertijd inschakelen iPhone

Zomertijd inschakelen iPhone

De zomertijd inschakelen op je iPhone, dat is niet iets waarvan je wakker hoeft te liggen. Want doorgaans gebeurt dit helemaal automatisch. Als je zondagochtend wakker wordt, staat de klok al op de juiste tijd, en ook als je een wekker hebt ingesteld, gaat dit helemaal goed – in de meeste gevallen.

Er is namelijk wél een instelling die je vooraf even moet controleren. Standaard staat deze al goed, maar misschien heb je hem ooit om wat voor reden dan ook gewijzigd. Check dit bij voorkeur voordat de tijd verzet wordt:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op Algemeen.
  • Tik op Datum en tijd.
  • Zorg ervoor dat ‘Stel automatisch in’ aan staat.
  • Zorg ervoor dat de tijdzone op Amsterdam staat.

Dit vind je misschien ook interessant