Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Hier vind je de wachtwoorden op je iPhone vanaf iOS 18

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone wachtwoorden

Met iOS 18 hebben alle wachtwoorden die je op je iPhone hebt opgeslagen een ander plekje gekregen. Hier vind je je iPhone-wachtwoorden na het updaten!

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de beste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wachtwoorden iPhone

Zowat elke app die je downloadt, website die je bezoekt of dienst waarop je je abonneert, vraagt je om een account aan te maken. Het gevolg: een ratjetoe aan inloggegevens. Hoe meer je er verzint en verzamelt, hoe lastiger het vervolgens wordt om ze van elkaar te onderscheiden. Want wat was je gebruikersnaam voor Instagram ook alweer? En je wachtwoord?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Gelukkig kan je iPhone wachtwoorden voor je bewaren – mits je hier toestemming voor geeft. Log je bijvoorbeeld voor de eerste keer in bij Spotify en geef je aan dat je iPhone deze inloggegevens mag bewaren, dan vraagt hij de volgende keer dat je inlogt direct of je die gegevens weer wilt gebruiken. Je moet dit dan alleen bevestigen door de inlogcode van je iPhone in te voeren, of door Face of Touch ID te gebruiken.

Bovendien kun je op elk gewenst moment bekijken welke inloggegevens van welke websites, apps of diensten je hebt opgeslagen. Je iPhone bevat namelijk een overzicht van al je wachtwoorden: in de app Instellingen, onder het kopje ‘Wachtwoorden’. Althans, hier stond het overzicht voorheen. Apple heeft de wachtwoorden inmiddels verplaatst!

Wachtwoorden iOS 18

Wachtwoorden app iOS 18

Het is gedaan met ploeteren door Instellingen, want met iOS 18 heeft je iPhone een toegewijde Wachtwoorden-app! Hier vind je een overzicht van al je wachtwoorden, Passkeys, wifi-wachtwoorden en verificatiecodes (oftewel, authenticator codes). De app is dan ook verdeeld in die categorieën, voor nog meer overzicht. Een stuk beter dan die eindeloze lijst van voorheen dus!

Na het installeren van iOS 18 staat Wachtwoorden automatisch op je iPhone. Je vindt de app dan ook terug in de Appbibliotheek. Zie je hem hier niet staan? Ga dan naar je beginscherm: leg je vinger op het midden van het scherm en veeg deze naar beneden. Er verschijnt nu een zoekbalk waarin je naar ‘Wachtwoorden’ kunt zoeken. Tik de betreffende app aan en je opent hem.

De Wachtwoorden-app maakt het ook gemakkelijker om je gegevens te beheren. Zo kun je wachtwoorden delen met je gezinsleden – bijvoorbeeld omdat je hetzelfde wifi-netwerk gebruikt of een Amazon Prime-abonnement deelt. Ook zie je hier direct of een wachtwoord onveilig is, wellicht is hij betrokken bij een datalek. En dat dus allemaal in één overzichtelijk appje. Maar dat niet alleen: dankzij de iCloud-sleutelhanger is Wachtwoorden ook compatibel met je andere Apple-apparaten. Inloggen is daar dus ook zo gepiept!

Wachtwoorden-app iPhone: release?

iOS 18 verschijnt waarschijnlijk in september. Wachtwoorden voor de iPhone dus ook – de app zit direct in de eerste versie van de update. Voor het installeren heb je dan wel een iPhone met iOS 18 ondersteuning nodig. Heb je die een, dan kun je bijna alle nieuwe iOS 18 functies direct proberen!

Wil je na de release stap voor stap weten hoe de nieuwste iPhone-functies werken? Dat ontdek je met de iOS 18 Academy!

iOS 18 Academy