Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Plan je eigen wandelroutes met iOS 18

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone wandelroutes

De Kaarten-app op de iPhone weet hoe je het snelst van A naar B loopt, maar met iOS 18 kun ook zelf wandelroutes uitstippelen! Zo doe je dat.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws en de beste tips voor je apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuw voor de iPhone: wandelroutes plannen!

Wil je van A naar B wandelen en de snelste route nemen, dan vertelt Apple Kaarten al jaren hoe je moet lopen. Het is dan een kwestie van je gewenste eindlocatie invoeren: Kaarten zoekt naar de snelste routes. Vervolgens hoef je alleen maar je favoriet aan te tikken en de deur uit te gaan. Je iPhone doet de navigatie!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Soms wil je meer dan alleen van A naar B lopen. Misschien wil je onderweg nog specifieke winkels bezoeken, of je wilt een mooie route nemen door langs het bos of strand te gaan. Met iOS 18 kan dit eindelijk! In Apple Kaarten kun je namelijk aangepaste wandelroutes maken. Dit betekent dat je je pad zelf tekent: tik een plek aan op de landkaart en Kaarten voegt hem toe aan je route – dat was het al. En dat dan eindeloos door. Zo werkt het!

Plan je route

wandelroutes iPhone
1

Maak route aan

De optie om een eigen wandelroute te maken, zit enigszins verstopt. Open eerst de Kaarten-app en sleep het onderste venster naar boven. Kies nu ‘X plaatsen, X gidsen en X routes’ – de getallen zijn voor iedereen anders. Tik daarna op ‘Routes’ en ten slotte op ‘Maak route aan’.

Instructiefoto: Beginpunt
2

Beginpunt

Er verschijnt nu een landkaart in beeld met jouw locatie (mits je dit toestaat). Tik hier op het punt waar je jouw wandelroute wilt beginnen. Je kunt hierbij op een straat tikken, maar ook op een gebouw, winkel of andere plek die Kaarten aangeeft.

wandelroutes iPhone
3

Uitstippelen

Het beginpunt heb je, nu de rest nog. Tik op het volgende punt dat je wilt bezoeken. En dan weer het volgende! Doe dit zo vaak als je wilt, tot je je gewenste eindpunt hebt bereikt. Naarmate het uitstippelen verschijnt de route vanzelf als blauwe streep in beeld.

wandelroutes iPhone
4


Heb je je eindpunt bereikt? Tik op ‘Route’ om je reis te starten. De app begint automatisch met navigeren. Wandelen maar! Heb je spijt van je route en wil je niet meer verder? Sleep het onderste venster naar boven en kies ‘Stop route’.

iOS 18 release

iOS 18 is nog niet officieel uit – de update verschijnt in september. Je hebt dan wel een iPhone met iOS 18 ondersteuning nodig om de software te installeren. Daarna kun je direct aan de slag met alle nieuwe functies, waaronder dus de aangepaste wandelroutes!

Wil je na de iOS 18 release weten hoe de nieuwste iPhone-functies werken? In de iOS 18 Academy laten we stap voor stap zien hoe je alles gebruikt.

iOS 18 Academy