Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Spotify-widget: staat hij al op jouw vergrendelscherm?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Spotify widget vergrendelscherm

Ben jij een fervent gebruiker van Spotify en wil je graag nog sneller toegang hebben tot je muziek? Er is nu een Spotify-widget voor op je lock screen! Zo kun je nog makkelijker nummers afspelen en playlists starten zonder dat je je telefoon hoeft te ontgrendelen en de app te openen.

Lees verder na de advertentie

Sinds iOS 16 kun je widgets toevoegen aan het vergrendelscherm van je iPhone. Die laten je in één oogopslag relevante informatie zien, of vormen een snelkoppeling naar de bijbehorende app. Bij Spotify is dit laatste het geval; tik je op de widget op het vergrendelscherm, dan wordt direct de app geopend. Maar hoe zet je deze Spotify widget op je lock screen?

Spotify widget Lock Screen

Spotify widget lock screen

kooptip

Om de Spotify widget op je vergrendelscherm te zetten, werk je Spotify eerst bij in de App Store, zodat je de allernieuwste versie hebt. Daarna open je de app eenmalig. Vervolgens kun je zo de widget toevoegen:

  • Ga naar ‘Instellingen>Achtergrond’ en tik in de voorvertoning van je vergrendelscherm op ‘Pas aan’.
  • Tik op het widget-kader onder het klokje.
  • Tik in de lijst op ’Spotify’.
  • Tik of sleep om de widget toe te voegen aan het kader.
  • Tik ergens buiten het kader op het vergrendelscherm, en tik rechtsboven op ‘Gereed’.

Eerlijk is eerlijk: het is niet de meest spannende widget – hij geeft alleen het Spotify-icoon weer, zonder aanvullende informatie. Maar het is wel een supersnelle manier om bij je favoriete muziek te komen. Opvallend detail: Apple’s eigen Apple Music heeft op dit moment nog helemaal geen widget voor op het vergrendelscherm!

Nóg een Spotify-widget?!

Spotify widget beginscherm

Je kunt nu de Spotify-widget op je vergrendelscherm zetten, maar het is al langer mogelijk om Spotify als widget op je thuisscherm te plaatsen. Tussen je apps in. Deze widget voeg je toe door je vinger wat langer te laten rusten op het thuisscherm, totdat de apps gaan wiebelen. Tik vervolgens op het plusje linksboven in het scherm en doorloop de stappen.

Meer lezen over Spotify