Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Spotify maakt geheime afspeellijsten speciaal voor jou – zo vind je ze

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Spotify afspeellijsten

Als iets of iemand jouw muzieksmaak kent, is het Spotify wel. Zo staat de ‘Speciaal voor jou’-sectie in de app vol met afspeellijsten die volgens de muziekdienst bij jou passen. Maar stiekem is dit nog maar het tipje van de sluier. Spotify heeft namelijk nog honderden andere afspeellijsten voor je gegenereerd – en die zitten goed verstopt. Ontdek hier hoe je ze vindt.

Lees verder na de advertentie

Spotify afspeellijsten speciaal voor jou

Spotify maakt automatisch gegenereerde afspeellijsten op basis van jouw meest beluisterde muziek. Het merendeel daarvan vind je via de sectie ‘Speciaal voor jou’. Bijvoorbeeld de afspeellijst ‘Op herhaling’, met daarin alle nummers die jij de laatste tijd op repeat hebt staan. Maar je vindt hier ook allerlei gepersonaliseerde genre-mixen, artiestenmixen, decennium-mixen en meer.

Toch is ‘Speciaal voor jou’ slechts het begin, want Spotify zet stiekem nog veel meer afspeellijsten voor je in elkaar. Het zijn er wel honderden – zonder te overdrijven! Zo heb je voor elke stemming of situatie wel een passende playlist. En ze zitten dus vol met muziek waarvan Spotify denkt dat jij het leuk vindt.

De afspeellijsten hebben allemaal een bepaald thema – en die lopen nogal uiteen. Afspeellijsten als ‘Driving Mix’, ‘Cooking Mix’ en ‘Studying Mix’ zijn bijvoorbeeld perfect voor in je dagelijks leven. Maar er zijn ook playlists die vooral heel grappig klinken, want wat moeten we ons nou weer voorstellen bij een ‘Goblincore Mix’, ‘Angry Tuna Mix’ of ‘Spooky Evil Jazz Mix’?

kooptip

Zoeken

Spotify afspeellijsten

Benieuwd welke geheime afspeellijsten Spotify voor jou heeft samengesteld? Die vind je dus niet onder het tabblad ‘Speciaal voor jou’, waarschijnlijk omdat het er simpelweg te veel zijn. In plaats daarvan moet je de zoekfunctie gebruiken:

  • Open de Spotify-app op je iPhone, iPad of Mac.
  • Ga naar het tabblad ‘Zoeken’.
  • Zet je muiscursor op de zoekbalk bovenin en typ de woorden ‘Picked just for you’.

De resultaten verschijnen meteen, en zoals je ziet zijn het er écht honderden. Bekijk de lijst eens, open een afspeellijst die je aanspreekt en ontdek de muziek die Spotify hiervoor heeft uitgekozen. Heb je een playlist gevonden die je wilt opslaan? Kies hier het hart- of plusicoontje en hij belandt in je muziekbibliotheek.

Twijfel je of een van de afspeellijsten daadwerkelijk voor jou is gegenereerd? Open deze playlist dan: bovenin zie je nu ‘Gemaakt voor [je accountnaam]’ staan. In de Spotify-app voor je iPhone of iPad zie je het zelfs al terwijl je door de lijst met afspeellijsten scrolt, want de betreffende playlists hebben hier het zinnetje ‘Speciaal voor jou’.

Meer over Spotify

Als Spotify-gebruiker wil je vast zo veel mogelijk uit je account halen. Zo zijn er misschien veel meer handige functies en nieuwtjes die je nog niet kent. Ontdek daarom ook de volgende artikelen:

Wil je ook op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!