Zo zet je Siri uit op de iPhone (en voorkom je dat hij onverwacht gaat praten)
Siri is de slimme spraakassistent op je iPhone. Maar hoewel Siri bijzonder behulpzaam is, vind je hem misschien vooral irritant. Of misschien wil je hem gewoon niet gebruiken, omdat je het niet van toegevoegde waarde vindt. Gelukkig kun je Siri uitzetten op de iPhone.
Lees verder onder de advertentie
Wil je meer tips lezen voor je iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:
Stel je voor: je bent in een belangrijke vergadering en plotseling begint je iPhone uit zichzelf te praten. Siri reageert ongevraagd: hij dacht dat je iets tegen hem zei terwijl dat niet het geval was. Dit soort situaties kan soms vervelend zijn. Laten we in deze iPhone-tip stap voor stap doorlopen hoe je Siri kunt uitschakelen.
kooptip
Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van KPN hebt
Hoe schakel je Siri uit?
Siri en zoeken
Open de Instellingen-app op je iPhone. Veeg naar beneden tot je ‘Siri en Zoeken’ vindt en tik hierop.
Siri Opties
Zet eerst de bovenste schakelaar uit: Luister naar Hé Siri. Siri reageert nu niet meer als hij abusievelijk zijn naam denkt te horen, en mogelijk is je ergernis hiermee al verholpen.
Drastische maatregelen
Wil je écht niks met Siri, dan zet je de schakelaar pal daaronder ook op grijs: ‘Druk op de zijknop voor Siri’. Er verschijnt dan een melding in beeld – Tik hierin op ‘Gebruik Siri niet meer’ of ‘Schakel Siri uit’.
Kijk nog wel even naar de tekst boven de melding om te zien wat het uitschakelen precies voor consequenties heeft. De inhoud van de melding kan verschillen al naar gelang de Apple-apparaten die gekoppeld zijn aan je Apple ID. Heb je bijvoorbeeld een HomePod, denk dan twee keer na voordat je Siri de mond snoert.
Waarom Siri uitzetten? Siri-suggesties uitzetten
Er zijn verschillende redenen waarom iemand Siri zou willen uitschakelen. Privacyoverwegingen spelen vaak een rol; niet iedereen voelt zich comfortabel bij het idee dat een apparaat constant meeluistert. Anderen vinden de functie simpelweg overbodig of geven de voorkeur aan een meer traditionele manier van interactie met hun apparaat.
Overigens werkt Siri niet alleen als stemassistent: het kan je ook suggesties geven. Bijvoorbeeld voor apps om te openen, of taken om uit te voeren. Vind je dat maar irritant? Dan kunnen je de Siri-suggesties uitzetten.
Smaakt deze tip naar meer? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief voor meer Apple-tips:
Praat mee
0