Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

De startpagina van Safari aanpassen – zo werkt het

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Safari 14


Lees verder na de advertentie

Sinds de komst van macOS Big Sur heb je allerlei mogelijkheden om de browser Safari aan je eigen voorkeuren te laten voldoen. Zo kun je de Safari startpagina instellen zoals jij dat wilt. Voeg een achtergrond toe, bepaal welke onderdelen zichtbaar moeten zijn en nog veel meer. Met de laatste update, macOS Big Sur 11.3, is er nog een kleine maar fijne optie bij gekomen en kun je de onderdelen eenvoudig sorteren.

Je vindt de opties allemaal via de Safari startpagina. Deze zie je als je een nieuw tabblad opent – duw hiervoor op het plusje. Of open de startpagina via ‘Bladwijzers>Toon Startpagina’. Maak kennis met alle opties!

1. Safari startpagina

De startpagina toont standaard je favorieten, het Privacyrapport, Siri-suggesties en meer. Heb je het liever wat opgeruimder of minimalistischer? Klik rechtsonder op het icoon met regelaars.

2. Uit- en aanvinken


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De startpagina aanpassen is een kwestie van uit- en aanvinken. Laat de ‘Favorieten’ bijvoorbeeld staan maar haal ‘Veelbezocht’, het ‘Privacyrapport’ en de ‘Siri-suggesties’ weg. Meteen een stuk opgeruimder.

3. Onderdelen sorteren

Safari startpagina sorteren

In de vorige stap lieten we zien dat je de onderdelen aan- en uit kunt vinken. Nieuw sinds macOS Big Sur 11.3 is dat je ze ook in een andere volgorde kunt plaatsen. Klik op een onderdeel en versleep het in het rijtje – zo zet je de onderdelen in de volgorde die jij het fijnst vindt! Alleen het laatste onderdeel (Achtergrondafbeelding) kun je niet verslepen.

4. Achtergrond van de Safari startpagina

Geen zin in de grijze massa? Geef de start­pagina een andere achtergrondafbeelding! Je kunt onderin hetzelfde menu kiezen uit een van de wallpapers van Apple, of je voegt een eigen foto toe via het plusje. Ook leuk: een foto van Unsplash.

Een persoonlijkere Safari startpagina

Met de hierboven genoemde instellingen pas je Safari dus exact aan je persoonlijke wensen aan. Waar houd je van? Een superminimalistische startpagina met alleen je favorieten? Of een superinformatieve pagina met álle opties geactiveerd en een foto van je laatste vakantie als achtergrond? Alles is mogelijk met Safari.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!