Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

macOS Sonoma wallpaper: hier download je de nieuwe Mac-achtergrond

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
macOS Sonoma wallpaper

macOS Sonoma wordt de volgende grote update voor je Mac, en daarbij hoort uiteraard ook een bijbehorende wallpaper. Ook die heeft Apple al onthuld. Daardoor kun je hem nu al als achtergrond gebruiken.

Lees verder na de advertentie

macOS Sonoma wallpaper

Hopelijk zijn we niet de enige, maar de wallpaper van macOS Sonoma doet ons erg denken aan die van Windows XP. Maar dan een stilistische, modernere versie daarvan. De groene golven lijken immers op de Microsoft-heuvels, en die blauwe gloed erboven heeft veel weg van de lucht in die achtergrond. Nou zit er nog een roze gloed tussen de kleuren, maar daardoor is het net alsof de zon al aan het zakken is.

Overigens bedoelen we deze vergelijking goed, want de abstracte vormen en rustige kleuren maken de Mac-wallpaper een stuk prettiger om naar te kijken. En laten we eerlijk zien: die Windows-achtergrond is iconisch, dus dat maakt het maar al te leuk dat Apple met een soortgelijk ontwerp komt, zelfs als dit geen bewuste keuze is. Er zijn zelfs twee versies van de achtergrond – een lichte en een donkere. Welke is jouw favoriet?

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

macOS Sonoma wallpaper downloaden

Beide varianten van de macOS Sonoma wallpaper kun je nu al instellen als bureaubladachtergrond. De betreffende afbeeldingen vind je hieronder, dus klik maar eens op je favoriete versie. Je Mac stuurt je naar een nieuwe pagina waar je gekozen plaatje in hoge kwaliteit staat te schitteren. Ctrl-klik daar vervolgens op en sla hem op, bijvoorbeeld met ‘Bewaar afbeelding in Downloads’.

macOS Sonoma
macOS Sonoma

De afbeelding heb je, nu moet je hem nog instellen als wallpaper. Dat werkt als volgt:

  • Open Finder.
  • Navigeer naar de map waar je de afbeelding hebt opgeslagen, wellicht staat hij in ‘Downloads’.
  • Ctrl-klik op de wallpaper en kies ‘Stel bureaubladafbeelding in’.

Overigens heeft Apple ook een nieuwe iOS 17 wallpaper uitgebracht. Daarmee wordt je iPhone lekker kleurrijk, en hij matcht ook goed met je Mac.

Alles over de Mac-update

De achtergrond heb je, maar op al het andere nieuws in macOS Sonoma moet je nog even wachten. De update verschijnt dit najaar pas, samen met alle andere Apple-updates. Tot die tijd praten we je echter graag bij over de update, zodat je de nieuwe functies straks meteen kunt proberen:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Waaronder over macOS Sonoma? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!