Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Drukte pretparken checken met je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Pretparken drukte Google Maps

De zomervakantie is begonnen! Als je niet in de rij bij Schiphol staat, heb je wellicht andere plannen. Misschien een dagje naar de Efteling, Duinrell of een van de vele andere pretparken. Drukte kan ook daar een spelbreker zijn. Niemand heeft zin in urenlange wachtrijen.Pretparken drukte Google Maps


Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gelukkig zie je tegenwoordig niet meer pas na een autorit van tientallen kilometers hoelang de rijen voor de kassa zijn. Kijk gewoon vooraf al op je iPhone. Er zijn verschillende manieren om de drukte te checken – en zo nodig te vermijden. Maar waar vind je die druktemeters?

Drukte Google Maps

Gebruik de app Google Maps om de drukteniveau’s in pretparken en andere recreatiegebieden te controleren. Google verzamelt data van mensen die hebben aangegeven dat ze hun locatie gegevens willen delen en dat geeft altijd een verrassend goede indicatie.

  • Open de app Google Maps.
  • Zoek naar het pretpark dat je wilt bezoeken.
  • Sleep het resultaat omhoog.

Onder ‘populaire tijden’ zie je de drukte. De blauwe balken geven een indicatie van wat je kunt verwachten – gebaseerd op historische gegevens. De roze balk laat zien hoe druk het nu op dit moment daadwerkelijk is, vergeleken met wat er verwacht werd.

Is het ergens echt bizar druk? Dan zie je dat al op Google Maps op de kaart. Er komt dan een label bij met ‘Drukker dan normaal’.

Druktemeters

Pretparken weten zelf ook hoe irritant drukte is, en hebben daarom soms drukte-kalenders online staan. Ook die geven een goede indruk van de verwachte drukte. We hebben hieronder de linkjes naar enkele populaire pretparken voor je op een rij gezet. Je kunt natuurlijk ook zelf googelen naar ‘Drukte + de naam van het pretpark’.

Dit vind je misschien ook interessant:


kooptip