Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waar laat je je iPhone op het strand?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone op het strand


Lees verder na de advertentie

Als je een dagje naar het strand gaat, wil je natuurlijk ook even verkoeling zoeken in de zee. Maar waar laat je je iPhone dan? Hem onbeheerd achterlaten op het strand is geen goed idee, want ook daar lopen zakkenrollers rond. Toch neem je het liefst wel je telefoon mee naar het strand – al was het maar om bereikbaar te blijven. Maar hoe dan?

1) Word vrienden met je buren

Er zijn boeken over vol geschreven: de meeste mensen deugen. Probeer zo snel mogelijk vrienden te worden met de mensen die bij je in de buurt zitten op het strand. Ga jij zwemmen, dan letten ze op jouw telefoon en andere kostbare  spulletjes. Gaan zij zwemmen, dan houd jij een oogje in het zeil.

2) Begraaf je iPhone

Stop je iPhone in een ziplock-tasje en begraaf hem op een plek waar je hem goed terug kunt vinden. Bijvoorbeeld onder je badlaken. In ieder geval op een plek die je nog gemakkelijk terug kunt vinden. En niet te diep, je wilt niet dat je iPhone bezwijkt onder de druk van een kuub zand.

3) Geef hem een vermomming

Stop je iPhone in iets wat een compleet ander doeleinde lijkt te hebben. Hol een boek uit en stop ‘m in de holte. Verberg hem in een bidon of in een lege zonnebrandcrème-fles (label eraf, gat erin snijden, label er weer op). Stop hem in een broodtrommeltje. Vouw hem in een luier – wie pakt er nu een vieze luier op?

4) Laat jouw plek gigantisch opvallen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wat nou vermommen? De tegenovergestelde tactiek werkt minstens even goed. Een opblaasflamingo of -unicorn, een badlaken in hysterische kleuren, een tas met glittertjes. Misschien zelfs een tropisch muziekje. Laat jouw plekje op het strand shinen, zodat iedereen er constant naar kijkt – en zakkenrollers het liever overslaan.

5) Een tas met een geheim vakje

Misschien heb je wel een tas met een ritsje achter een ritsje achter een ritsje. Knappe dief die dan de iPhone nét uit dat geheime vakje weet te vissen. Er zijn ook speciale anti-diefstaltassen te koop, met lastig te vinden vakjes. Probleem blijft natuurlijk dat iemand je complete tas mee kan grissen, maar dat is wel héél brutaal.

6) Mee het water in

Natuurlijk zijn er steeds meer mensen met dit probleem, en daar spelen ondernemers op in. Daarom zijn er steeds meer waterdichte tasjes te koop of zwemboeien te koop, bijvoorbeeld van Swim Secure. Perfect om je iPhone in op te bergen!

Het alternatief: een Apple Watch met mobiel internet

Het allerbeste is natuurlijk om die iPhone gewoon helemaal thuis te laten – want ook de warmte is niet ideaal.. Maar we kunnen ons voorstellen dat je bereikbaar wilt blijven als je een hele dag aan het strand hangt. Sinds vorig jaar kun je een Apple Watch met mobiel internet kopen. Daarmee ben je alsnog bereikbaar zonder dat je iPhone in de buurt is – en je kunt gewoon zwemmen met de Apple Watch. Je hebt er wel een speciaal abonnement voor nodig. Maar zeker als je vaak zwemt of andere sporten beoefent, is zo’n Apple Watch met wifi & cellular ideaal. Een