Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: macOS Monterey wallpaper downloaden als achtergrond

Auteur: Ward Edema
0 reacties
macOS Monterey wallpaper


Lees verder na de advertentie

Apple maakte voor macOS-updates altijd een prachtige natuurfoto-wallpaper, maar bij macOS Monterey niet. Een groep fotografen heeft die foto alsnóg gemaakt: zo download je hem. Ook laten we je zien waar je meer goede wallpapers kunt vinden.

macOS Monterey wallpaper

Default wallpaper macOS Monterey

Dit jaar ontbreekt een ‘echte’ wallpaper in Monterey, en heeft Apple enkel een meer abstracte paarse achtergrond toegevoegd, gebaseerd op de Monterey Canyon in Californië. Dat er geen echte foto van gemaakt is, is niet zo vreemd: de canyon ligt namelijk diep onder water. Je vindt deze waves wallpaper bij ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging>Apple’.

Download macOS Monterey wallpaper

macOS Monterey wallpaper download


kooptip

De heren van het fotografieblog Vyncher en YouTube-kanaal Andrew Levitt zijn al jaren bezig met het namaken van de wallpapers van macOS. Vorig jaar hebben ze zelfs met een helikopter exact de achtergrondafbeelding van macOS Big Sur nagemaakt.

De heren van Vyncher namen met de ’teleurstelling’ van het ontbreken van een echte foto van Monterey het heft in eigen handen, en hebben zelf een dynamische achtergrond gemaakt van de kust van Monterey.

Namaak-wallpaper: stel de alternatieve macOS Monterey wallpaper in

Via deze link download je direct de dynamische wallpaper: Vyncher’s Monterey wallpaper (64,8 MB). Doorloop vervolgens de onderstaande stappen om hem in te stellen als dynamische achtergrond die gedurende de dag verandert. Dit werkt vanaf macOS Mojave.

Zo stel je ‘m in

  • Open Systeemvoorkeuren.
  • Open het paneel ‘Bureaublad en schermbeveiliging’.
  • Zorg dat bovenaan het tabblad ‘Bureaublad’ is geselecteerd.
  • Klik linksonder op het ‘+’-icoontje, navigeer naar de map waar je de wallpaper in hebt opgeslagen, en klik op ‘Kies’.
  • Selecteer de wallpaper (genaamd macOS Monterey) uit de lijst rechts.

De achtergrond is nu ingesteld, en verandert met de tijd. Zo zie je dus langzaam de zon verschuiven in de foto, en ’s avonds en ’s nachts zie je maanlicht: wel zo prettig met de macOS dark mode! Hoe de makers van de wallpaper dit voor elkaar hebben gekregen, zie je op hun YouTube-kanaal.

macOS Monterey wallpaper 4K

macOS Monterey 4K wallpapers

Als je weet waar je moet zoeken, kun je nog veel meer goede wallpapers vinden voor je Mac. Kijk hiervoor bijvoorbeeld bij Unsplash: deze site staat vol met gratis wallpapers van hoge 4K-kwaliteit, met een resolutie van 3840×2160. Kijk bijvoorbeeld bij de Unsplash Desktop Wallpapers-pagina, of de Unsplash Wallpaper 4K-pagina.

macOS Monterey wallpaper 6K

Als je nóg hogere resolutie wallpapers nodig hebt, bijvoorbeeld voor een iMac met 4.5K- of 5K-scherm of bij het Pro Display XDR met 6K-resolutie, dan is er ook een Unsplash 6K Resolution-pagina.

macOS Monterey heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen een nieuwe wallpaper. Wil je meer weten over macOS Monterey? Wij hebben macOS Monterey gereviewd!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Vyncher