Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: De achtergrond van je vergrendelscherm verwijderen in iOS 16

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16 achtergrond verwijderen

Sinds iOS 16 kun je het vergrendelscherm van je iPhone net zoveel achtergronden geven als je zelf wilt, maar je gemaakte lockscreens zijn vast niet allemaal naar wens. Het kost namelijk wat passen en meten om het perfecte plaatje te vinden. Maar probeer je die een voor een uit, dan staat je toestel uiteindelijk vol met een hele lijst aan achtergronden die je toch niet gebruikt. Tenzij je deze weghaalt: hieronder vertellen we hoe je in iOS 16 de achtergrond van je iPhone kunt verwijderen.

Lees verder na de advertentie

Vergrendelscherm iOS 16: achtergrond verwijderen iPhone

Heb je de nieuwe personalisatie-opties voor het vergrendelscherm van je iPhone al geprobeerd? Met de komst van iOS 16 kun je dit scherm namelijk compleet naar je hand zetten, onder andere door het lettertype te veranderen en widgets toe te voegen. Maar het leukste: je kunt voortaan wel tweehonderd (!) vergrendelschermen maken, ieder met een eigen achtergrond. Je iPhone slaat die vervolgens op in een speciale bibliotheek. Open deze en je wisselt snel van je ene naar je andere lockscreen, wanneer je ook maar wilt.

Na het spelen met deze nieuwe opties heb je misschien wel tientallen vergrendelschermen gemaakt. Daar zitten er vast een paar tussen die je toch niet gaat gebruiken, maar die houden wel een plekje in de bibliotheek bezet. Dat maakt het alleen maar moeilijker om het lockscreen te vinden dat je wel wilt gebruiken, want het kost nu meer tijd om te scrollen. Behoud daarom het overzicht door al je overbodige creaties in de prullenbak te gooien.

Wil je in iOS 16 de achtergrond verwijderen van je vergrendelscherm? Dat werkt als volgt:

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

  • Ontgrendel je iPhone, maar blijf op het vergrendelscherm.
  • Leg je vinger op het scherm en houd dit vast.
  • Al je gemaakte achtergronden voor het vergrendelscherm verschijnen nu. Veeg naar links of rechts en zoek naar degene die je wilt verwijderen.
  • Veeg het betreffende vergrendelscherm omhoog.
  • Tik op het rode icoontje met de prullenbak.
  • Kies ‘Verwijder deze achtergrond’.
iOS 16 achtergrond verwijderen

Het vergrendelscherm is nu uit de bibliotheek gehaald, tot nooit meer ziens. Daardoor wordt het gemakkelijker om tussen je resterende opties te navigeren. Wil je het vergrendelscherm zelf wel behouden (dus inclusief de widgets en het lettertype), maar wil je wel de achtergrond veranderen? Voer dan de eerste drie stappen hierboven uit, tik op ‘Pas aan’ en kies ‘Toegangsscherm’.

Vergrendelscherm personaliseren

Nu je een of meerdere vergrendelschermen hebt verwijderd, wil je vast weten hoe je wél een goede versie maakt. Daarvoor moet je van te voren weten welke personalisatie-opties je iPhone allemaal heeft. Lees daarom hoe je het lockscreen in iOS 16 kunt personaliseren, met widgets, achtergronden en meer.

Ook is het mogelijk om je iPhone automatisch van achtergrond te laten wisselen, afhankelijk van de locatie of het tijdstip. Bijvoorbeeld dat je vergrendelscherm ineens een abstract plaatje heeft als je op je werkplek arriveert. Voor werknemers die altijd op pad zijn, is het juist handiger om een achtergrond te koppelen aan je werktijden.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom het personaliseren van je iPhone? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!