Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Deel je leukste foto’s via Delen met gezin

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Foto's delen met gezin


Lees verder na de advertentie

De leuke gezinskiekjes delen in de groeps-WhatsApp? Doe maar niet. Het is snel en gemakkelijk, maar de foto’s worden gecomprimeerd, het zorgt voor onnodig extra opslag en je vindt ze moeilijk terug. Beter is het om ze te delen in een gedeeld iCloud-album. Activeer hiervoor eerst Delen met gezin – voor het instellen hiervan lees je eerst ons artikel Delen met gezin: deel apps, iCloud-opslag en meer. Daarna doorloop je de volgende stappen:

iCloud Foto’s delen met gezin

iCloud Foto's delen met gezin

Heb je Delen met gezin geactiveerd, dan is er een speciale fotomap voor jou en je gezinsleden.

  • Open de iOS-app van Foto’s.
  • Tik op ‘Albums’ en kies naast ‘Gedeelde albums’ voor ‘Toon alles’.
  • Je ziet hier de map ‘Gezin’. Tik erop en importeer de foto’s.

Nadat ze zijn geüpload in iCloud (dat kan een paar minuten duren) staan de foto’s ook op de apparaten van je partner en kinderen. In de hoogste kwaliteit, zonder dat het megabytes kost.


kooptip

De functie iCloud-foto’s en Gedeelde albums moet overigens wel bij ze geactiveerd zijn, anders zien ze de map niet. Dit doe je via ‘Instellingen>Foto’s’.

En automatisch voor je hele fotobibliotheek?

Het is helaas niet mogelijk om alle foto’s die je maakt, automatisch te laten verschijnen op de iPhones van je partner en kinderen. Ténzij je allemaal hetzelfde Apple ID gebruikt – en dat raden we je ten zeerste af, omdat dan allerlei gegevens door elkaar gehaald kunnen worden. Bijvoorbeeld jouw berichten en die van je gezinsleden.

Dit artikel staat in iets andere vorm in iCreate 106. In deze uitgave leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is als je Delen met Gezin geactieveerd hebt. Je koopt iCreate 106 via onze webshop of vanaf 5 maart in de winkels.