Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple One delen met gezin: dit moet je weten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple One Logo


Lees verder na de advertentie

Apple One is de alles-in-één-bundel van Apple, met daarin de populairste Apple-diensten gebundeld voor een vast bedrag per maand. Het is een stukje goedkoper dan het los abonneren op alle afzonderlijke diensten – zeker als je kiest voor het gezinsabonnement. Dit moet je weten over Apple One delen met gezin.

Apple One Logo

Waaruit bestaat uit Apple One?

In Apple One worden vier Apple-diensten gecombineerd.

 • Apple Music: Apple’s streamingdienst voor muziek
 • Apple Arcade: onbeperkt gamen zonder advertenties op al je Apple-apparaten
 • Apple TV+: streamingdienst voor series, films en documentaires die uitsluitend bij Apple te zien zijn
 • iCloud+: opslag in de cloud, plus premium diensten als Verberg mijn e-mailadres.

Apple abonnementen overzicht

Je kunt je los abonneren op alle bovenstaande diensten, maar sinds een tijdje is er ook Apple One. In Nederland ziet het Apple abonnementen overzicht op dit moment als volgt uit:


kooptip

Apple One Individueel is bedoeld voor persoonlijk gebruik. Je krijgt hierbij:

 • Apple Music (gewone prijs: € 9,99 per maand)
 • Apple Arcade (gewone prijs: € 4,99 per maand)
 • Apple TV+ (gewone prijs: € 4,99 per maand)
 • iCloud+ met 50 GB iCloud-opslag (gewone prijs: € 0,99 per maand)

Prijs Apple One Individueel: € 14,95 per maand. Je bespaart 6 euro.

Apple One Gezin is voor jou en je gezin (maximaal vijf anderen). Je krijgt hierbij:

 • Apple Music Family (gewone prijs: € 14,99 per maand)
 • Apple Arcade (gewone prijs: € 4,99 per maand)
 • Apple TV+ (gewone prijs: € 4,99 per maand)
 • iCloud+ (gewone prijs: 200 GB iCloud-opslag € 2,99 per maand)

Prijs Apple One Gezin: € 19,95 per maand. Je bespaart 8 euro.

In de Verenigde Staten bestaat er ook nog een Premium-abonnement met diensten die in Nederland helaas nog niet beschikbaar zijn. Bovendien heeft deze premium versie van Apple One 2TB iCloud-opslag.

Apple One delen met familie

Je kunt met je hele familie Apple One gebruiken. En het bijzondere is: dat kan in principe ook met Apple One individueel. Nou ja: in ieder geval gedeeltelijk. Want Apple Arcade en Apple TV+ mag je altijd delen, ook vanuit een individueel abonnement (of als je deze diensten los afneemt).

Maar wil je Apple Music delen met gezin en maak je gebruik van alle andere zaken in Apple One? Dan is het gezinsabonnement op Apple One de betere keuze. Voor vijf euro meer kan dan iedereen op zijn eigen iPhone, iPad of Mac naar zijn of haar favoriete muziek luisteren. Even nog de functie ‘Delen met gezin’ activeren en je maakt optimaal gebruik van de mogelijkheden.

Hoe werkt gezinsdeling op iPhone en andere devices?

Misschien denk je: wat nou gezinsabonnement op Apple One? Ik gebruik mooi één Apple ID voor alle gezinsleden, zodat we sowieso alles kunnen delen. Maar geloof ons: een Apple ID delen is bijzonder onhandig. Want met één Apple ID lopen op een gegeven moment al je berichten, foto’s, wachtwoorden en bestanden door elkaar en daar word je niet blij van. De boel ontwarren is daarna heel lastig.

En dat terwijl er een prima alternatief is: een Apple gezin beheren is heel eenvoudig via de functie Delen met gezin. Daarbij heeft iedereen zijn eigen unieke Apple ID en kun je allerlei (betaalde) Apple-voorzieningen delen. Een betaalde app delen met gezin, in-app aankopen delen met gezin, allemaal profiteren van Apple One: het kan zonder verder op kosten gejaagd te worden.

Zo stel je ‘Delen met gezin’ in:

 1. Open de app Instellingen.
 2. Tik op je naam.
 3. Tik op ‘Delen met gezin’.
 4. Tik op ‘Configureer je gezin’.
 5. De instructies op het scherm helpen je om de gezinsgroep te configureren en gezinsleden uit te nodigen.

Op Apple One abonneren

Apple One

Wil je je met je gezin op Apple One abonneren? Doorloop eerst bovenstaande stappen, en ga daarna door met de volgende:

 • Open de app Instellingen
 • Tik op je naam.
 • Tik op ‘Abonnementen’.
 • Tik op ‘Op Apple One abonneren’.
 • Kies voor ‘Gezin’

Je kunt het altijd even uitproberen want de eerste maand krijg je gratis.

Hoe werkt gezinsdeling op iPhone in combinatie met Appel One? Via ‘Instellingen>Je naam>Delen met gezin’ zie je nu dat alle individuele diensten die onder Apple One vallen, gedeeld worden met je gezin. Je gezinsleden kunnen direct muziek beluisteren, gamen, series streamen en iCloud volgooien met bestanden en documenten. Wat iemand doet, blijft privé en op het eigen account.

Betaalde app delen met gezin

Bedenk je wel dat Apple One Gezin niet per se nodig is om de betaalde Apple-diensten te kunnen delen. Wil je allemaal naar Apple Music luisteren, maar heeft niemand interesse in Apple Arcade of Apple TV+ of extra iCloud-opslag? Dan kun je bijvoorbeeld beter voor vijftien euro een gezinsabonnement op Apple Music afsluiten in plaats van Apple One.

kooptip

Zijn je gezinsleden verknocht aan Spotify en gaat niemand Apple Music luisteren? Laat Apple One voor wat het is en sluit een los abonnementje af op bijvoorbeeld Apple Arcade. Dat kost maar vijf euro. Zoals eerder al gezegd, kun je Apple Arcade en Apple TV+ altijd delen met gezin.

Wat is een Kinderaccount Apple?

Je Apple ID delen met je kind is niet handig. Gebruikt jouw kind je Apple ID, dan kan het bij al je persoonlijke materiaal, zoals appjes en foto’s. In plaats van een Apple ID te delen met je kroost, kun je beter een apart Apple ID voor ze aanmaken.

Als je Delen met gezin activeert, zoals hierboven uitgelegd, krijg je direct ook de optie om je kind toe te voegen en daar een Apple ID voor aan te maken. Daarmee deel je de dingen die je wilt delen, maar houd je je persoonlijke zaken privé. Bovendien kun je als gezinshoofd dan vanaf je eigen Apple-apparaat ouderlijk toezicht beheren, zodat je het iPhone-gebruik van je kind binnen de perken houdt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!