Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

iTip: Een app of game cadeau doen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
App cadeau doen


Lees verder na de advertentie

Ben je op zoek naar een leuk (kerst)cadeau voor een Apple-liefhebber? Sla gewoon je slag in de favoriete winkel van iPhone- en iPad-gebruikers: de App Store! Al voor een klein bedrag kun je zo een fijn cadeau geven aan vrienden of familie. Maar hoe werkt dat precies?

App cadeau doen

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

App of game cadeau doen

App cadeau doen

  • Open de App Store op je iPhone of iPad en zoek de app of game die je cadeau wilt doen.
  • Tik op de Deel-knop (het vierkantje met het pijltje). Tik op ‘Geef app cadeau’ – deze optie zie je alleen bij betaalde apps.
  • Voer het mailadres van de ontvanger in en schrijf eventueel een kort begeleidend bericht.
  • Tik op ‘Vandaag’ om het tijdstip van verzending te bepalen. Laat je het op Vandaag staan? Dan wordt het cadeau direct verzonden.
  • Tik op ‘Volgende’.
  • Selecteer een thema – je ontvanger krijgt zijn digitale cadeau in deze stijl. Tik op ‘Volgende’.


kooptip

Er verschijnt nu een bestelbevestiging. Als je op ‘Koop’ tikt, is de aankoop definitief. Dan wordt het bedrag ook direct in rekening gebracht.

Wanneer gelukkige ontvanger de e-mail krijgt, kan hij daarin op ‘Wissel in’ tikken. Dan wordt de app of game geopend in de App Store en start het downloaden.

Cadeau niet ontvangen?

Heeft de ontvanger het cadeau niet ontvangen? Probeer het dan opnieuw op te sturen. Daarvoor ga je naar de app Instellingen op je iPhone, en tik je op je naam. Tik op ‘Media en aankopen’, daarna op ‘Toon account’ en log in. Onder cadeaus zie je de gekochte cadeautjes en die kun je opnieuw verzenden. Let op: je kunt alleen maar cadeautjes sturen naar iemand met een Apple ID uit hetzelfde land. In Nederland kun je geen app cadeau doen aan iemand uit bijvoorbeeld België.

Welke app cadeau doen?

Lukt het je niet om aan de ontvanger te ontfutselen welke app hij zou willen krijgen? Apple heeft onlangs bekendgemaakt wat de beste en beste apps en games van 2022 zijn. Bekijk de lijst met winnende apps voor inspiratie! Je kunt natuurlijk ook in de App Store kijken wat er op dit moment populair is, of wat Apple je aanbeveelt.

Dit vind je misschien ook interessant