Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Met deze iPhone-app stream je álles naar de Chromecast

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone chromecast mirroring

Met een Chromecast kun je de belangrijkste media-apps in iOS (zoals Netflix, YouTube en Spotify) streamen, maar niet alles. De Foto’s-app van de iPhone bijvoorbeeld. En ook bij andere apps is Chromecast niet mogelijk, of simpelweg niet toegestaan. Maar er is een manier om het iPhone-beeld tóch op de televisie te krijgen. Dat doe je door het iPhone-scherm met een app naar de Chromecast te spiegelen.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iPhone spiegelen Chromecast

iPhone spiegelen Chromecast

Om je iPhone scherm te spiegelen heb je eigenlijk AirPlay nodig, waarvoor je een Apple TV-kastje nodig hebt. Maar dankzij een nieuwe app kun je nu ook met een Chromecast iPhone mirroring gebruiken. Zo kun je het beeld van de iPhone naar je televisie spiegelen:

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

  1. Download de gratis app Replica: Cast Web Video to TV.
  2. Open de app, tik op doorgaan en dan op het kruisje rechtsboven als er gevraagd wordt om naar premium te upgraden.
  3. Hij vraagt om toestemming tot je lokale netwerk. Accepteer dit.
  4. Tik op de naam van je Chromecast.
  5. Er wordt nogmaals gevraagd om naar premium te upgraden; negeer dit nu nog een keer met het kruisje.
  6. Kies ‘Start uitzending’ en het iPhone-scherm zal zich spiegelen naar de televisie.

Meer functies Chromecast iPhone mirroring

De Replica-app is op deze manier gratis te gebruiken, al moet je in ruil daarvoor wel regelmatig een advertentie bekijken. Vind je dit vervelend en ben je verder blij met de app, dan kun je upgraden naar de premium-versie. Deze kost € 19,99 per jaar.

Ook is het mogelijk om een driedaagse proefperiode te starten. Maar let op: na deze drie dagen wordt de proefperiode automatisch omgezet in een betaald abonnement. Vergeet het gratis abonnement dus niet op tijd te stoppen; dit stel je in via de Instellingen-app, waar je helemaal bovenin op je naam tikt en voor ‘Abonnementen’ kiest.

De content wordt gestreamd in HD en het werkt erg soepel. Ideaal om video’s, games of foto’s van de iPhone op de tv te spiegelen. Houd rekening met dat de Replica-app niet bij álle content werkt, vanwege DRM-beperkingen. De series van Apple TV+ stream je er bijvoorbeeld niet mee, maar met de app lukt het ons om vrijwel alle content naar de Chromecast te sturen.

Chromecast iPhone foto’s

De app is ook handig als je met een Chromecast iPhone foto’s wilt laten zien. Wil je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s en video’s uit de Foto’s-app op het grote televisiescherm projecteren, dan gaat dat normaal gesproken alleen met AirPlay. Met de app weet je de foto’s en video’s alsnog naar de televisie te krijgen.

Ook een app als Safari kan normaal gesproken niet overweg met Chromecast, maar met deze app lukt dat wel. Daarnaast is het ideaal voor content waarbij je de melding ‘Chromecast is niet toegestaan voor deze video’ krijgt, of waarbij de Chromecast-knop ontbreekt.